csütörtök, június 20, 2019

Keresés

Gyászol az Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság

2677-22018. május első vasárnapja, Anyák napja. Az ebéd utáni kávé mellett két nap kihagyás után felnéztem a közösségi oldalra, és ott láttam, amit nem akartam elhinni. Megnéztem még egyszer, aztán még egyszer, de sajnos a többszöri próbálkozás után is ugyanazt kellett látnom.

 

Elhunyt Pogány Erzsébet


A felvidéki magyar nemzeti közösségünk újabb pótolhatatlan tagja ment el ezen a vasárnapon, hagyott itt minket azzal az üzenettel, hogy mindig is szolgálnunk kell a magyar nemzetet, hogy segítsünk a rászorulóknak, és közgazdászokként törekedjünk arra, hogy a politikusaink ne 4 éves ciklusokban gondolkodjanak, hanem legalább 30 éves távlatokban.


Eddig, ha Somorján át vitt az utam, a két évvel ezelőtt elhunyt Tóth Karcsi barátom sírjánál álltam meg időnként. Mostantól a felvidéki magyarság újabb meghatározó személyisége előtt kell majd fejet hajtanunk a somorjai temetőben.


Köszönjük neked Erzsébet azt a fáradhatatlan és önzetlen munkát, amivel egész életedben az itt élő magyarságot szolgáltad. Mi, akik itt maradtunk, ígérhetjük, hogy útmutatásaid szerint a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaságban folytatjuk az általad megkezdett munkát.


Isten nyugosztaljon, mindnyájunk kedves Erzsikéje!


Lelkes Gábor, az SZMKT elnöke

2677-1

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia