csütörtök, június 20, 2019

Keresés

Az SZMKT közgyűlése

A közgyűlést Pogány Erzsébet, az SZMKT elnöke nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent vendégeket: Parák Lászlót, a Szent Erzsébet Főiskola dunaszerdahelyi tagozatának igazgató helyettesét, Gulyás Józsefet, a budapesti KKVHáz Kft. igazgatóját és Menyhárt Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét.

Pogány Erzsébet felkérte a közgyűlésnek helyt adó intézmény igazgatóhelyettesét, Parák Lászlót, mutassa be a dunaszerdahelyi oktatási központot.

Parák László elmondta, hogy a pozsonyi székhelyű Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola dunaszerdahelyi kihelyezett tagozatán szociális munka szakon oktatnak immár 6 éve, mellette beindították a Varsói Menedzsment Egyetem kihelyezett tagozatát, amelyen közigazgatást, pszichológiát és zsurnalisztika oktatását indítják be magyar nyelven.

Az ülésvezető Pogány Erzsébet a közgyűlés elején bejelentette, hogy egészségügyi okokból nem vállalja tovább a szervezet vezetőjének feladatait, de úgy gondolja, ha a közgyűlés megszavazza, akkor sikerül megfelelő utódot találni és az SZMKT vezetőségét megfiatalítani. Megköszönte az SZMKT összes tagjának azt a segítséget, mellyel munkáját segítették és kifejezte szándékát, hogy a továbbiakban csupán a tanács tagjaként kíván részt venni a szervezet munkájában, amíg a folyamatban lévő ügyeket átadja az utódjának.

A közgyűlésen bemutatták a Baross Gábor Terv (BGT) felújított változatát, amelynek a frissítéskor az egyik fő feladat volt, hogy a régiók helyzetéről pontos képet adjon, amelynek alapján megfelelő fejlesztési stratégiát lehessen kialakítani. Erről bővebben itt.

Az SZMKT jegyzőkönyve letölthető itt.

Beszámoló az SZMKT tevékenységéről letölthető itt.

Az SZMKT tevékenységi terve letölthető itt.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia