csütörtök, június 20, 2019

Keresés

Felvidékiek sikere a KKVHÁZ vállalkozói versenyében

1995A KKV-HÁZ Zrt. játékos versenyt szervezett a magyarországi megyék és a határon túli vállalkozók számára a vállalkozási ismeretekből.
A többéves hagyományokra visszatekintő versenyt idén december 15-én rendezték meg Budapesten az EDUTUS házban. A négytagú felvidéki csapat a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, a Via Nova ICS és a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége Tagjaiból verbuválódott.


A csapatoknak 3 olyan aktuális kérdést, javaslatot kellett felvázolniuk, amelyeket akár a kormányzattal való tárgyaláson is megállnák a helyüket. Ezen kívül egy prezentációt kellett készíteniük a saját térségükre jellemző exportképes termékről.
A felvidéki csapat egy konkrét javaslattal nyerte el a zsűri tetszését: a 100 ezer euró forgalom alatti cégeknél csökkenjen az alkalmazottak járulékköltsége, visszatérítés formájában. Ezt az összeget a vállalkozónak további beruházás fejlesztésre kellene fordítania. Ezzel segítené a mikro-vállalkozások fejlődését és a foglalkoztatottság növelését is.
Csapatunk hosszas mérlegelés után a Kukkónia termékcsaláddal, regionális márkával készült a termékbemutatóra. Mivel ezek az exportképes termékek szorosan kötődnek a Csallóközhöz, így a Felvidék egy részletét is felvillanthattuk.
A zsűrit csapatunk szónokának Tamás Ivánnak előadása nem csak szakmailag győzte meg, de méltányolták a gyorsbeszédű előadásmódját, mivel önhibáján kívül időhiányba keveredett.
Bár nem mi lettünk a verseny abszolút győztesei, de Gulyás Józseftől, a KKVHÁZ vezérigazgatójától átvehettük a legjobb külhoni csapatnak járó díjakat: egy szolnoki fejlesztésű kerékpárt, amit csapatunk egy árvaháznak ajánl fel. Ezen kívül egy jövőbe mutató díjat is kaptunk, amit Szalai István a Magyar Nemzeti Kereskedőház kiemelt projektekért felelős igazgatója ajánlott fel. Konferenciát szervezhetünk a felvidéki kis- és középvállalkozók exporttevékenységének támogatására. A tavasszal esedékes konferenciára Bod Péter Ákos, a zsűri elnöke is ígérte a részvételét.
Nyertes csapatunk tagjai: Tamás Iván, Juskó Tamás, Vörös Szabolcs és Matus Tibor.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia