csütörtök, június 20, 2019

Keresés

Kecskeméten jártunk az 54. Közgazdász-vándorgyűlésen

1845-1A Csík zenekar zenéje és a Kecskemét Táncegyüttes fergeteges tánca indította el a magyar közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelét, amelyet 2016. szeptember 15-én a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ konferenciatermében rendeztek meg.


A köszöntőket vendéglátóink, Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság Költségvetési Tanácsának elnöke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere tartották.
Matolcsy György jegybankelnök előadásában nemcsak a közelmúltról szólt, hanem a magyar gazdasági teljesítmény megkétszerezésének lehetőségéről vázolt fel egy meghökkentő jövőképet, ami bizonyára további vitákat generál majd. Az előadás kivonatolva elolvasható ITT>>>.
A további előadásokat Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tartotta.
A konferencia másnapján 13 szekcióban közel 140 előadást láthatott-hallhatott a konferencia több mint 700 fős közönsége.
A szombati záróülésen Varga Mihály, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője a nehéz, de sikeres időszakról szóló előadásában ünnepélyesen jelentette be Magyarország újabb felminősítését. A záróülést, illetve a háromnapos tanácskozást az alábbi gondolat jellemzi leginkább: „Jó, hogy végre nem a túlzott deficitről és a kezelhetetlen államadósságról kell beszélnünk, hanem vitáink a növekedés és a fejlődés fogalmai köré összpontosulnak."
Az 54. Közgazdász-vándorgyűlésen történtekről ITT>>> olvashatnak tartalmas összefoglalót. 
Partnerszervezetünk, a Magyar Közgazdasági Társaság meghívására a rendezvényen részt vett a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság küldöttsége Pogány Erzsébet vezetésével, ahogy további testvérszervezeteink is Erdélyből és a Vajdaságból.

 

1845-2Vendéglátónk - Okos polgármesterasszonya egy okos városnak (Smart City)

"Nem valami szerencsés véletlen folytán választott minket a Mercedes, és a kormány sem csak úgy kötött velünk stratégiai együttműködést. Nekünk is ki kellett találni valami újat, meg kellett újulnunk ahhoz, hogy most szövetkezhessünk a „nagyokkal". Mi is végrehajtottunk egy közgazdasági, gazdaságpolitikai fordulatot. Amivel nemcsak Kecskemét gazdaságát újítottuk meg, hanem a városokról, önkormányzatokról való közgazdasági gondolkodást is."

 

"A beruházások értéke 2008 és 2014 között 450 milliárd forint volt. 2014 és 2020 között megközelíti az 1000 milliárd forintot kizárólag Kecskeméten, ami már most 2016 szeptemberében tudható."

 

 

 

 

 

1845-3Vendéglátónk Kovács Árpád

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1845-4Matolcsy György jegybankelnök

 

 

 

 

 

 

 

és az általa vázolt Selyemút.

1845-5

 

Az erdélyi és felvidéki küldöttség

1845-6

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia