szombat, december 04, 2021

Keresés

Lehetőségek

Hogyan igazoljuk a jövedelmet Szlovákiából

2174

 Szlovákiában a jelenleg érvényes előírások szerint február 15-ig a munkavállalók kérvényezhetik a munkáltatójuknál, hogy végezze el az éves adóelszámolást. Ellenkező esetben a munkavállalónak kell benyújtani az adóbevallását az adóhatóság felé.

Bővebben: Hogyan igazoljuk a jövedelmet Szlovákiából

 

Tizenöt éves lesz a közös európai fizetőeszköz az euró

2186Tizenöt éves lesz a közös európai fizetőeszköz, az euró, amely 2002 januárjában váltotta le az egységes pénznemhez csatlakozó országok nemzeti valutáit. Nem fizikai valójában ugyanakkor már 1999-ben megjelent számlapénzként, ekkor rögzítették az egyes tagállamok pénznemeinek árfolyamát az euróhoz.

Bővebben: Tizenöt éves lesz a közös európai fizetőeszköz az euró

   

Az adóalap kiszámolása a szlovák jogrend szerint

2175Az ingatlanok, ingóságok bérleti díját, vagy jogdíjakat, szoftverlicenc illetve know-how használatáért fizetendő költségeket csupán abban az esetben lehet adóköltségként érvényesíteni az adott gazdálkodási évben, amennyiben ezek az év végéig ki is lettek fizetve.

Bővebben: Az adóalap kiszámolása a szlovák jogrend szerint

   

Decembertől nőtt az élelmezési költségek mértéke Szlovákiában

2179Pénzügyminisztériumi rendelet által 2016. december 1.-től módosultak az élelmezési költségtérítés összegei belföldi kiküldetés esetén.

Bővebben: Decembertől nőtt az élelmezési költségek mértéke Szlovákiában

   

Hogyan alapítsunk céget Szlovákiában

2177

Szlovákiában a leggyakoribb céges vállalkozási forma a korlátolt felelősségű társaság (spoločnosť s ručením obmedzeným - SRO), a cikkben egy kft alapításával foglalkozunk.A választott, tervezett cégnevet körültekintően meg kell vizsgálni az interneten és más egyéb elérhető adatbázisokban nem használ-e más cég hasonló, vagy akár ugyanolyan megnevezést, mint mi szeretnénk választani.

Bővebben: Hogyan alapítsunk céget Szlovákiában

   

1. oldal / 2

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia