szombat, december 04, 2021

Keresés

Elmélkedő

„S elhulltanak legjobbjaink a hosszú harc alatt”

2676Hihetetlenül fájdalmas hírrel köszöntött ránk az idei anyák napja. Ma délelőtt, életének 59. évében visszaadta lelkét teremtőjének Pogány Erzsébet, az Édesanya, az Ember, a Társ, a Barát, a hírportálunkat kiadó Szövetség a Közös Célokért igazgatója, és nem utolsósorban a felvidéki magyar közösség rendületlen harcosa.

Bővebben: „S elhulltanak legjobbjaink a hosszú harc alatt”

 

Pellegrini bemutatta Kiskának az új kormány tagjait

2638Andrej Kiska államfő kijelentette, egyelőre nem nevezi ki Pellegrini kormányát, néhány miniszterjelölttel ugyanis gondja akadt. Kiska március 20-án újra találkozott Pellegrinivel, és bejelentette neki a kifogásait, egyúttal arra kérte Pellegrinit, hogy péntekig, azaz (március 23-áig nyújtsa be neki az új kormány újabb tagjelöltjeit.

Bővebben: Pellegrini bemutatta Kiskának az új kormány tagjait

   

Ipolyhídvég – Drégelypalánk, két elválasztott településnek területi tőke kutatása és összehasonlítása

2599A folyó két partján ugyan ma különböző országban fekvő, de történelemben - történetiségben, hagyományokban, gazdálkodásban mégis nagyon hasonló falvak, városok egymástól való elszigetelésére került sor 1920 után. A folyón, és így ma határokon is átívelő kapcsolatok szakadtak meg a hidak, átkelők elpusztításával. Ezekre a kapcsolatokra, akár rokoniak, akár társadalmiak, akár gazdaságiak, mindenképpen szükség lenne a régió egészségének helyreállításában. Az itt meghúzott határ egy homogén, összetartozó lakosságú területet választott és választ mindmáig ketté.

Bővebben: Ipolyhídvég – Drégelypalánk, két elválasztott településnek területi tőke kutatása és összehasonlítása

   

Kína együttműködése a volt szoci blokkal

2522A „16+1 együttműködést" 2011-2012-ben Kína és 16 közép-kelet-európai állam közötti transzregionális platformként hozták létre. Magyarország lesz a házigazdája az idei miniszterelnöki csúcstalálkozónak, így érdemes megvizsgálni a „16+1 együttműködést"

Bővebben: Kína együttműködése a volt szoci blokkal

   

Felvidék turisztikai katasztere - turisztikai versenyképessége

2506Az internet által előretört gazdasági ágazatok közt egyik vezető szereppel a turizmus bír, ugyanis a világháló láthatóvá tette mindannyiunk számára a korábban ismeretlen utcákat, tereket, tájakat, turisztikai szolgáltatásokat, segítve így minket az utazási döntésünk meghozatalában, növelve annak az esélyét, hogy a szabadidőnket élményteli desztinációban tölthessük el.

Bővebben: Felvidék turisztikai katasztere - turisztikai versenyképessége

   

1. oldal / 6

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia