szombat, december 04, 2021

Keresés

A jövő évtől a Munka Törvénykönyve pontosítja az otthonról végzett munka feltételeit

3245A jövő év márciusától a Munka Törvénykönyve részletesen fogja szabályozni az otthonról végzett munka feltételeit. Az otthoni, vagy távmunka egyik jellemzője az lesz, hogy az alkalmazott rendszeresen az otthonában fogja végezni a munkát.

Ez egyben a cégek részére új kötelezettséget is fog jelenteni, ugyanis az otthoni munka végzéséhez kötelesek lesznek biztosítani a munkaeszközöket is. Amennyiben ezt nem tudják teljesíteni, megegyezhetnek az alkalmazottal a saját eszközök használatáról, ebben az esetben a cég köteles megtéríteni a foglalkoztatott megnövekedett költségeit.

„Ez a bevétel nem lesz adóköteles, azonban a kiadásokat valamilyen módon dokumentálni fog kelleni, vagy pedig általányáras szerződést kell majd kötni" – tudhatjuk meg a Szlovák Adótanácsadók Kamarájának (Slovenská komora daňových poradcov) sajtóközleményéből.

Home office kiadások

Az otthonról végzett munka esetében azt a kérdést is rendezni kell, hogy kit terhelnek majd a home office költségei.

„Annak ellenére, hogy a jelenlegi szabályok értelmében a munkavállaló nem jogosult a home office rezsivel kapcsolatos kiadások (internet, energia, fűtés stb.) megtérítésére, sok cég már most is valamilyen módon kompenzálja ezeket a kiadásokat. Itt felmerül azonban annak a kérdése, hogy adókötelesek-e az ilyen térítések"- vélekedik Radovan Ihnát a Szlovák Adótanácsadók Kamarájától.

A munkaszerződésben is rögzíteni kell

Az otthoni, vagy a távmunka tényét a munkaszerződésben is rögzíteni kell majd. Ugyanakkor lehetőség nyílik arra, hogy az otthoni, vagy távmunka munkaidejét az alkalmazott a saját javaslata alapján egész hétre lebontva állapítsák meg, vagy megegyezhetnek rugalmas munkaidőben is.

Az alkalmazott arra is jogosult lesz, hogy pihenő idejében, illetve a pihenő napokon mellőzze a home office munkaeszközök használatát (az online csatlakozást, a posta figyelését ...).

Kötelezettségszegés?

„A munkáltató nem minősítheti majd kötelezettségszegésnek azt, ha az alkalmazott a pihenő idejében elutasítja a munkát, vagy egy utasítás teljesítését"- tudhatjuk meg a Munka Törvénykönyve javasolt módosításából.

A Munka Törvénykönyve módosításáról november elején döntött a kormány, a javaslat még ebben a hónapban a honatyák elé kerülhet, az elfogadására várhatóan jövő januárban kerül sor.

(SITA)
Illusztráció (Fotó: Getty Images)

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia