csütörtök, július 29, 2021

Keresés

A kormány nem tanult a járvány első hullámából – bírálnak a vállalkozók

3216A szlovákiai vállalkozók véleménye szerint a kormány jelenlegi szigorításaiból az szűrhető le, hogy semmit sem tanultak a koronavírus-járvány első hullámának tapasztalataiból. A Szlovákia Vállalkozók Társulásának sajtóértekezletén a társulás képviselői elmondták, hogy a kormánynak olyan intézkedéseket kellene tenni, amelyek stabilizálnák a jelenlegi járványhelyzetet és minél kevesebb hátrányt, kisebb kárt jelentenének számukra.

Megállapították azonban, hogy nem ez történik. Annak ellenére, hogy számos cég és szolgáltatás jelentős összegeket fektetett a higiéniai szabályok betartásához szükséges eszközök beszerzésébe, az állam most ismét általános intézkedéseket hoz, amelyek beláthatatlan következményekkel járhatnak.

A vállalkozók elvárják, hogy ügyükben gyorsan intézkedjenek és vegyék figyelembe az ő tapasztalataikat.

Különösen érdeklődéssel várják, milyen további intézkedésekre, illetve milyen kártérítésekre és kompenzációkra számíthatnak a bevételkieséseik pótlásaként. A cégek szerint ismétlődik az a helyzet, amelyet a koronavírus-járvány első hulláma idején megéltek. Rámutattak, hogy a különféle tiltások, az üzemegységek bezárása nem azonos a gazdasági biztonsági intézkedésekkel.

A társulás felmérése szerint az is bebizonyosodott, hogy a legtöbb cégnek, vállalkozásnak, főleg a leginkább érintett területeken, semmiféle anyagi tartaléka nincs.

„Az állam képviselői alábecsülik a jelenlegi helyzetet, azt hiszik, majd minden másként lesz, mint az első hullám idején. Csakhogy míg tavasszal a vállalkozók azt hitték, hogy a járvány néhány hétig tart, majd a körülmények javulnak, illetve, hogy az állam segítségükre lesz, ma már sokkal reálisabban látják a helyzetet" – mutattak rá a társulás képviselői.

(webnoviny.sk)
Fotó: gettyimages

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia