csütörtök, július 29, 2021

Keresés

A Szlovák Posta számára is gondot okoz a külföldi küldemények továbbítása

3211A Szlovák Posta a világ más postaszolgáltatóihoz hasonlóan gondban van a szállítmányok továbbításával több országba. A probléma összefügg a világban terjedő koronavírus-járvánnyal. A vírus terjedésének megakadályozása céljából is koordinálni kívánják szolgáltatásaikat a világ néhány országában kialakult illetve rosszabbodó helyzet függvényében.

A rendkívüli helyzet, a fuvarozási korlátozások, a légiforgalmi járatok számának csökkenése mind-mind hozzájárultak a külföldre irányuló és onnan érkező küldemények késéséhez. Erről Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője tájékoztatott.

Azokba az országokba, ahová lehetetlen a levelek és csomagok eljuttatása, a postai hivatalok nem is veszik fel a küldeményeket. Ezeknek az országoknak a listáját a posta hírportálján tette közzé. A Szlovák Posta keresi az alternatív megoldásokat a külföldre irányuló postai küldemények továbbítására, de ügyfeleiktől türelmet kérnek.

Abban az esetben, ha ügyfeleik Szlovákiából Kínába szeretnének eljuttatni bármiféle küldeményt, azt javasolják, hogy várjanak. Kínában ugyanis október 5-től, hétfőtől október 11-ig állami ünnep lesz, az úgynevezett Arany hét (Golden week), és több légitársaság erre az időszakra beszüntette légi járatait az országba. Ezért minden levél, csomag és úgynevezett EMS-küldemény továbbítását is felfüggesztették. Ebben az időszakban a Szlovák Posta sem vesz fel semmiféle postai küldeményt az ázsiai országba.

(webnoviny.sk)
Illusztráció (Fotó: SITA)

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia