szerda, augusztus 12, 2020

Keresés

Nagyszombat megye települései százezer eurós pályázati támogatásban részesülnek

3175Nagyszombat megye központi krízisalapja 100 ezer euró összegű pályázatot hirdetett „Krízishelyzeteket és klímaváltozásokat érintő megelőző intézkedések Nagyszombat megye területén" címmel a – 2020-as évi tagdíjat befizetett, s így tagsággal rendelkező – helyi önkormányzatok számára.

A tagdíj a központi krízislapba évi 0,50 € lakosonként. A június 30-i határidőig pályázók nagyrészt a községi önkéntes tűzoltó testületek műszaki felszerelésének kiegészítésére, villámáradások esetére vízelvezető rendszerek felújítására és a veszélyt jelentő, idős fák kezelésére kértek és kaptak támogatást.

A támogatás folyósításának feltétele 10%-os önrész vállalása és a projekt 2020. december 11-ig történő megvalósítása. A megítélt támogatások összege 81 300 €, ebből 61% a Galántai és Dunaszerdahelyi járás önkormányzatainak jutott, konkrétan a következőknek: Királyrév, Tallós, Hidaskürt, Albár, Nagybodak, Pozsonyeperjes, Lúcs, Nagyfödémes, Kismácséd, Vásárút, Olgya, Alsószerdahely és Galánta.

„A koronavírus-járvány okozta krízis idején ilyen módon nyújthattunk segítséget azoknak az önkormányzatoknak, amelyek felelősséggel viseltettek, ismert nehézségeik ellenére befizették a tagdíjat és mintegy előre felkészültek a krízishelyzetekre, jó példát mutatva a többi önkormányzatnak, melyek ezt eddig nem tették meg" – mondta Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.

A Nagyszombat megyei hivatal épülete (fotó: trnava-vuc.sk)

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia