vasárnap, július 05, 2020

Keresés

Pályázat útján nyerhető el a Gömör-Kishonti Regionális Termék védjegy

2944További érdeklődők pályázhatnak a Gömör-Kishonti Regionális Termék védjegyre, amely a Rimaszombati, Nagyrőcei és Poltári járást magában foglaló régió arra érdemes, tradicionális termékeit és szolgáltatásait illeti meg. A pályázatok benyújtási határideje június 24.

Erről Miroslava Vargová, a pályázatot kiíró Kishonti Helyi Akciócsoport igazgatója tájékoztatott pénteken. Vargová kifejtette: a regionális védjegy célja megkülönböztetni, láthatóvá tenni és támogatni a helyi termelőket, akik munkahelyeket teremtenek, öregbítik a régió jó hírnevét, valamint segítenek megőrizni a tájegység hagyományait, értékeit és egyediségét.

A pályázaton indulhatnak egyéni gazdálkodók, iparosok, egyéni vállalkozók és olyan cégek is, amelyek székhelye vagy telephelye Gömör-Kishontban van. A védjegyet olyan természetes mezőgazdasági termények, élelmiszerek, valamint kézműves termékek nyerhetik el, amelyek megfelelnek az előre megszabott kritériumoknak.

A védjegyet elnyert termelők kötelesek annak logóját feltüntetni a termék címkéjében, esetleg ellátni az árut a logót tartalmazó matricával vagy függőcímkével. A logóval megjelölhetik az elárusítóhelyet is. A védjegy garantálja a fogyasztóknak, hogy a termék a régióból származik, illetve hogy hagyományos módon, helyi alapanyagok felhasználásával készült.

„A helyi termékek regionális védjeggyel való megjelölése ideális lehetőséget nyújt az egyes termelők, illetve a Gömör-Kishont régió különböző tájegységei közötti együttműködésre. Ezért nagyon örülünk, hogy a védjegy odaítélésében partnereink a régió más részein működő akciócsoportok is" – húzta alá Vargová.

Hozzátette: bízik benne, hogy az együttműködésnek köszönhetően egyre több termelő nyeri majd el a régió védjegyét. Ezáltal ugyanis megerősödne annak jelentősége, és láthatóbbá válna Gömör-Kishont is.

(TASR)
Fotó: rimava.sk

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia