csütörtök, július 18, 2019

Keresés

Legtöbb hazai élelmiszert a COOP Jednota üzletlánc kínálja

2868A Szlovák Élelmiszeripari Kamara felméréséből kiderül, hogy a Legtöbb hazai élelmiszert a COOP Jednota üzletlánc kínálja. Az általuk értékesített termékek közül a hazai élelmiszerek aránya eléri a 70 százalékot. A leginkább kelendő áruféleségek közé a méz, a tésztafélék, a baromfihús és a burgonya tartozik.

„A COOP Jednota megalakulástól fogva támogatta a hazai termelőket és gazdákat, s ehhez az alapelvhez a továbbiakban is ragaszkodni fog. Országszerte 2100 üzletegységet működtetünk, ezek mindegyikében a hazai termékek a dominánsak. Átlagosan a hazai termékek aránya eléri a 70 százalékot, amivel jelentős mértékben hozzájárulunk az ország élelmiszer önellátóságának növeléséhez" – nyilatkozta Ján Bilinský, a COOP Jednota Slovensko vezérigazgatója.

Frissesség, minőség, hazai eredet és a regionalitás

„A kereskedelmi rendszerünkben négy alapelvet követünk: frissesség, minőség, hazai eredet és a regionalitás. A szlovákiai termelők támogatása számunkra magától értetődő dolog. Lokális az együttműködésünk 700 helyi termelőt segít. A vevőink ezért mindig friss és jó minőségű terméket vásárolhatnak a boltjainkban" – pontosított Bilinský.

A hazai élelmiszerek közül a legkelendőbbek közé tartozik a tojás (99,94 százalék), a tej (97,91 százalék) és a méz (96,4 százalék)

„Örömmel tölt el, hogy a fogyasztók érdeklődnek a hazai termékek iránt. Azzal, hogy az élelmiszerek az egyes régiónkból származnak, nem kell több ezer kilométert szállítani. Mindig frissek és egészségesek, minőségben is gyakran felülmúlják a behozatalból származó termékeket. Ugyanakkor a megvásárlásukkal a fogyasztóink a hazai gazdaságot támogatják"– fűzte hozzá a vezérigazgató.

A legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánc a hazai termelőket a saját márkajelzésű termékeivel is támogatja, melyek száma immár eléri a 800-at. Minden COOP Jednota márkajelzéssel ellátott terméket rendszeres laboratóriumi ellenőrzésnek veti alá, hogy garantálva legyen a legmagasabb minőség.

Hlavnespravy.sk/Gazdaság.sk
Fotó: mediahub.sk

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia