csütörtök, július 18, 2019

Keresés

A Szociális Biztosító előjegyzési rendszert működtet minden kirendeltségén

2865A Szociális Biztosító január 17-től az összes kirendeltségében bevezette az előjegyzési rendszert. „Ez azt jelenti, hogy a pozsonyi kirendeltség próbaüzemelése után, ami pozitív visszhangra lelt az ügyfelek körében, országszerte igénybe vehetővé válik a rendszer, azaz ügyfeleink elektronikus úton előjegyeztethetik magukat ügyeik intézésére a biztosító bármelyik kirendeltségén,"tájékoztatott Peter Višváder, a Szociális Biztosító szóvivője.

Időpont egyeztethető a biztosító weboldalán a Rendelje meg látogatásának időpontját a kirendeltségen (Objednajte si termín návštevy v pobočke) címszó alatt. „Itt az ügyfél kiválasztja, pontosan milyen jellegű ügyet szeretne intézni, majd megadja annak a településnek a nevét, ahol él, mire a rendszer felajánlja neki a legközelebbi kirendeltséget, melyet felkereshet. A dátum és a pontos időpont megadása után a rendszer visszaigazolja a látogatás időpontját és az ügyintéző nevét, aki az üggyel foglalkozik majd," magyarázta Višváder. Az előjegyzés további előnye, hogy a rendszer meghatározza, milyen iratokat kell az ügyfélnek magával vinnie.

Az előjegyzési rendszer főként azoknál az ügyintézéseknél lehet hasznos a Szociális Biztosító ügyfelei számára, melyek hosszabb időt vesznek igénybe.
Ilyen például a nyugdíjak intézése, a biztosított, vagy a munkáltató adósságának rendezése, az alkalmazottak vagy magánvállalkozók uniós munkavállalása és az ezzel járó kötelezettségek tisztázása a Szociális Biztosító felé.

Az előjegyzési rendszer bevezetése a biztosító szóvivője szerint nem korlátozza a biztosító előjegyzés nélküli, személyesen történő felkeresését. „A bejelentés nélkül érkező ügyfeleket továbbra is folyamatosan, az érkezés sorrendjében fogadjuk.Amennyiben el kívánják kerülni a várakozást, a látogatás időpontját elektronikusan előjegyeztethetik közvetlenül a kirendeltség számítógéppel felszerelt ügyfélszolgálati helyiségében is," hangsúlyozta. Ugyancsak előre egyeztethető a látogatás időpontja telefonon keresztül is.

WebNoviny/ Gazdaság.sk
Fotó: Aktuality.sk

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia