csütörtök, július 18, 2019

Keresés

A közlekedési tárca törvénnyel kívánja elősegíteni a munkaerő mobilitását

2862A közlekedési tárca törvénytervezete már előkészítési folyamatban van, miután a minisztériumon belül megtörtént a megvitatása.

A Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériuma az Állami Lakásfejlesztési Alappal közösen olyan törvénytervezetet készít elő, amely segíteni fogja a munkaerő vándorlását, mobilitását, megkönnyíti az emberek lakóhely változtatását munkahely keresés céljából. Ennek érdekében szálláshelyeket kívánnak építeni.

Erről a 2019-es év terveinek ismertetése keretében nyilatkoztak a TASR hírügynökségnek. A szálláshelyek fogalmát később, a törvénytervezetben kívánják pontosan meghatározni. A tárca javaslata előkészítés alatt áll, de a minisztériumon belül már megvitatásra került.

„Jelenleg a hozzászólások feldolgozása illetve megvitatása zajlik. Ezért még korai lenne ebben a szakaszban arról beszélni, hogy erre a célra milyen és mennyi anyagi eszköz áll majd rendelkezésre, milyen magas lesz a hozzájárulások összege és hasonlókról" – fejtette ki Karolína Ducká, a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériumának szóvivője.

Az Állami Lakásfejlesztési Alap azon törvénytervezete, amely a fizikai személyeket, tehát az állampolgárokat érinti, már a parlament elé került. Ez a törvénytervezet az ifjú házasok lakhatására fordítható kedvező kölcsönlehetőséggel kapcsolatos. A javaslat 2019 második félévében emelkedne törvényerőre – jelezték az Állami Lakásfejlesztési Alaptól.

Az alap prioritásai közé tartozik a már meglevő lakóépületek felújítására folyósítandó, hosszú lejáratú kölcsönök biztosítása, új bérlakások építése illetve eladása az állampolgárok széles rétegei számára, tehát a szociálisan hátrányos egyének részére is, és az építésben érdekelt vállalkozók ösztönzése bérlakások építésére.

Teraz.sk/Gazdaság.sk

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia