kedd, október 26, 2021

Keresés

Herbaland szakmai műhelytalálkozó Érden

2855A gyógynövényipar szereplőinek szlovák-magyar határon átnyúló hálózati együttműködésére irányuló Interreg projekt keretén belül szakmai műhelymunkát szervez a Rába-Duna-Vág Társulás (RDV ETT) december 10-én Érden.

 

 

A szakmai napon előadásokat hallhatunk a gyógynövények felhasználási területeiről, a gyógynövények otthoni felhasználásáról, megtudhatjuk, hol vannak gyógynövényes látnivalók a régióban, és Zirig Árpád gasztroszerkesztő tanácsokat ad a gyógy-és fűszernövények felhasználásáról a gasztronómiában.

Az elméleti fórumokat követően Varga Marianna teaszakértővel vezetett teakóstolásra és teakeverék készítésére lesz alkalmuk az érdeklődőknek az Érdi Vigadóban. A Szappanfű Boltban Móri Annamária vezetésével testhabot és fürdőbombát készíthetnek kézműves foglalkozások keretén belül a látogatók. A foglalkozások végén a készített termékek elvihetők, karácsonyi ajándéknak is megfelelnek.

A workshop Érden kerül megrendezésre, ahol az érdeklődők az előadások mellett számos kiállító az erdő-mező ajándékaiból készült termékeivel ismerkedhetnek meg, csoportos foglalkozásokon vehetnek részt.

A szakmai műhelytalálkozó egyik érdekessége, hogy  helyi alapanyagokból készült gyógynövényteák, fűszernövényes szendvicsek, gyógynövényes sütemények, aszalványok, pogácsa és kenyér, szörp, lekvár, almachips, biozöldség-saláta, gyógynövényes likőrök és borok, méz, joghurt, kézműves paszták, sajtok várják az érdeklődőket.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! Mivel a foglalkozások befogadóképessége korlátozott, érdemes mielőbb jelentkezni.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. A résztvevők részvételi szándékukat az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével jelezzék: https://goo.gl/forms/hipkeQBB58kKkcY52

A workshop a Rába-Duna-Vág Társulás (RDV ETT) szervezésében a Herbaland projekt keretén belül valósul meg.

Időpont: 2018.december 10., 15:00

Helyszín: volt Érdi Vigadó, Étterem és Kávézó, Érd, Alsó utca 2.

2855-1

Rendezvényünk a „A gyógynövény ipar szereplőinek határon átnyúló hálózati együttműködése” (Herbaland, kód: SKHU/1601/4.1/150) című pályázat része, mely az Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. (A programról részletes információ a www.skhu.eu érhető el). A meghívó tartalma és a rendezvényen elhangzó információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia