kedd, október 26, 2021

Keresés

Gyógy-és fűszernövényes nap Mosonmagyaróváron

2855A gyógynövényeknek óriási hagyományuk van, ezért hatalmas gazdasági potenciál rejlik az ágazatban. A december 11-én Mosonmagyaróváron megrendezett workshopra a szervezők várják a magyarországi és szlovákiai gyakorló gyógynövénytermesztőket, gyógyászattal foglalkozókat, vidékfejlesztési és vendéglátó ipari szakembereket, vállalkozókat, és minden olyan érdeklődőt, akik még csak most ismerkednek a gyógynövénytermesztéssel vagy feldolgozással.

Az előadások különböző témakörökkel foglalkoznak, hallhatunk a gyógynövények felhasználási területeiről, termesztésükről és felhasználásukról, Siklósi Józseftől megtudhatjuk, hol vannak gyógynövényes látnivalók a régióban, Bányai Péter előad a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásáról a Nyugat-Dunántúli Régióban és Kriskó Ádám előadása „A termőföldtől az asztalunkig” címet viseli.

Az elméleti fórumokat követően Miller Krisztinával krémek készítésére természetes alapanyagokból és kecsketejből lesz alkalmuk az érdeklődőknek. A foglalkozások végén a készített termékek elvihetők, karácsonyi ajándéknak is megfelelnek.

A workshop Mosonmagyaróváron kerül megrendezésre, ahol az érdeklődők az előadások mellett számos kiállító az erdő-mező ajándékaiból készült termékeivel ismerkedhetnek meg, csoportos foglalkozásokon vehetnek részt.

Az előadókon kívül kiállítók is részt vesznek a szakmai műhelyen. Hogy mennyi lehetőséget kínál a gyógynövényipar a gasztronómiában, arról a  helyi alapanyagokból készült gyógynövényteákkal, fűszernövényes szendvicsekkel, gyógynövényes süteményekkel, aszalványokkal, pogácsákkal és kenyérrel, szörppel, lekvárral, almachipsszel, biozöldség-salátával, gyógynövényes likőrökkel és borokkal, mézzel, joghurttal, kézműves pasztákkal, sajtokkal megrakott büféasztalok győzik meg az érdeklődőket.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! Mivel a foglalkozások befogadóképessége korlátozott, érdemes mielőbb jelentkezni.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. A résztvevők részvételi szándékukat az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével jelezzék: https://goo.gl/forms/hipkeQBB58kKkcY52

A workshop a Rába-Duna-Vág Társulás (RDV ETT) szervezésében a Herbaland projekt keretén belül valósul meg.

Időpont: 2018.december 11., 9:00

Helyszín: TANODA, Mosonmagyaróvár, Barátság u. 29. Családok Átmeneti Otthona

2855-1

Rendezvényünk a „A gyógynövény ipar szereplőinek határon átnyúló hálózati együttműködése” (Herbaland, kód: SKHU/1601/4.1/150) című pályázat része, mely az Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. (A programról részletes információ a www.skhu.eu érhető el). A meghívó tartalma és a rendezvényen elhangzó információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia