vasárnap, augusztus 25, 2019

Keresés

Tovább építi partnerségét a két Komárom

2817November 26-án tartotta sajtótájékoztatóját a két Komárom városvezetősége egy újabb közös projektről, a határon átnyúló közösségi szolgáltatások javításáról.

Stubendek László, Révkomárom polgármestere röviden ismertette és bemutatta a programot, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap hozzájárulásával valósul meg.

Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere a jövőbeni egyszellemiségű Komáromról beszélt, s hangsúlyozta a két Komárom összetartozását, valamint megemlítette a most épülő új hidat is, ami még inkább a két város együvé tartozását és jövőbeni fejlődését mutatja. Felsorolta a folyamatban lévő közös projekteket, amelyek a befejezésükhöz közelednek.

Keszegh Béla alpolgármester kiemelte, hogy Dél-Komárom példaértékű pályázati lehetőségeket valósít meg, s részletesen ismertette a jelenlegi projekt lényegét. Az együttműködés célja a két Komárom közötti közösségi autóbusz-közlekedés minőségének, feltételeinek a javítása, fejlesztése.

A projekt keretében egy elektromos autóbusz napi rendszerességgel közlekedik majd Észak- és Dél-Komárom között. Hét közben 11, hétvégéken 7 járatpár közlekedik majd.

Mindkét településen felújítják a buszvégállomásokat és a buszmegállókat is. Az autóbusz-megállókba az utasok tájékozódását szolgáló okospanelek kerülnek, amelyekről az utazók aktuális információkat kaphatnak a járatokra vonatkozóan. A lakosság részére a projektet bemutató weboldal és hozzá kapcsolódó mobilalkalmazás is készül, amely megkönnyíti a tájékozódást (láthatják, mikor érkezik az autóbusz, merre jár éppen, de egyéb hasznos információkkal is szolgálhat).

Hangsúlyozta még, hogy Komáromnak a régió egyik meghatározó városává kell válnia. A jövőben nagy szerepet kap a közös előnyök kihasználása, mert ezzel a régió, de főleg az itt élő emberek nyernek a legtöbbet. A projekt 2018 őszétől indul és 2020. augusztus 31-én fejeződik be, összköltsége 999 766 euró lesz.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia