csütörtök, február 21, 2019

Keresés

Tanácsadók képzése folyt a Visegrádi Alap segítségével

2648A tatabányai székhelyű Rába - Duna - Vág Európai Területi Társulás (RDV ETT) 10 bosnyák, moldáv és szerb tanácsadót képzett Tatán, 2018. március 25. és 29. között egy olyan projekt részeként, amelyet a Visegrad Fund támogatott ("Social Inclusion and Empowerment of Youth Through Support to Development of LC in Eco production").


Ökológiai gazdaságokat, őstermelőket, vállalkozásokat látogattak meg a képzés keretén belül, illetve szakmai előadásokat hallgattak meg. Megtekintették a Természetes Életmód Alapítvány fenntartásában működő agostyáni ökofalut, Szomódon Nagy Sándor biogazdát, Szobon dr. Sántha József ökológiai gazdaságát, Tatán Fodor Ferenc gazdát, valamint Lábatlanban a Piszkei Öko Pékséget.


A látogatásokon a gazdaságok bemutatása mellett a gyakorlati kérdéseikre is választ kaphattak a tanácsadók. Az előadásokon olyan témákat boncolgattak, mint a:
- "Az ökológiai gazdálkodás és élelmiszer feldolgozás uniós szabályozása",
- "Humusz, amely a termőtalaj lelke" (regeneratív talajművelés, humuszmenedzsment, ökológiai tápanyag-gazdálkodás)
- a "Bio élelmiszerek export/import feltételei az Európai Unió piacaira,
- a Svájcba irányuló export/import tanúsítási rendszer ismertetése,
- illetve egyéb magán védjegyes biotermékek/élelmiszerek előállításának és importjának szabályaiba mélyíthették el ismereteiket.


A projekt a fiatalok fejlesztését tűzte ki célul, különösen az ökológiai termelés területén – elősegítve a környezet megóvását és fenntarthatóságát. A projekt fő célja a fiatalok támogatása, sikeres munkavállalás vagy az önálló vállalkozásindítás érdekében, különösen az ökológiai termelés területén – egyben elősegítve a környezet megóvását és fenntarthatóságát.


Az RDV ETT partnereivel – a Selenca-i Organikus Termelési Központ, (Szerbia) a Szenc-Bazini Területfejlesztési Ügynökség (Szlovákia), a Regionális Márkák Szövetsége (Csehország), az FB&H Organikus Termelői Szövetség (Bosznia-Hercegovina), valamint a Nemzeti Regionális Fejlesztési Ügynökség (Moldova) vesz részt a pályázatban.

További információ az alábbi elérhetőségek egyikén kérhető:
Vasi Emma, igazgató RDV ETT
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: 00421 905 335074
Web: www.rdvegtc.eu

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia