hétfő, december 17, 2018

Keresés

Vasárnaptól változnak a vonat- és buszmenetrendek

2539- Pozsony – Puhó között már 160-al száguldhatunk
- A vonatcsatlakozások is változnak
- Viszonylag sok járatot érint Losoncon és Eperjesen


Vasárnaptól a vonat- és buszmenetrendek lehetséges változásának figyelembevételével érdemes megtervezni az utazásainkat. A munkába naponta vonattal vagy busszal ingázóknak, valamint a diákoknak különösen érdemes utánanézniük, hogy mikor indulnak a járataik. December 10-től ugyanis érvénybe lépnek a téli menetrendek.

Pozsony – Puhó között már 160-al száguldhatunk

Például az Állami Személyszállító Vasúttársaság (ZSR) már jelezte, hogy vasárnaptól 160 kilométer/órára emeli az utazási sebességet a Pozsony – Puhó közötti pályaszakaszon.
A Pozsony – Zsolna közti távolság menetideje a gyorsabb sebességnek köszönhetően 15 perccel rövidül. A vasúttársaság közvetlen vonatjáratokat indít Kassa és Bécs között, valamint újraindul a közlekedés a Pozsony – Ligetfalu – Rajka vonalon.

A RegioJet Magán Személyszállító Vasúttársaság szintén több változást vezet be a téli menetrendben. A Prága – Pozsony útvonalon még egy közvetlen vonatpárral erősíti a személyszállítást. Ugyanakkor a Prága – Kassa éjszakai vonatjárat útvonalát meghosszabbítják Tőketerebesen és Nagymihályon keresztül Homonnáig.

A vonatcsatlakozások is változnak

Az autóbusz-közlekedést érintően több közlekedési vállalat is jelezte az érvénybe lépő változásokat. Például a pozsonyi Slovak Lines társaság a vonatjáratokhoz igazította a buszok menetrendjét. Így feltehetően Malackán, Bazinban, Szencen és az olyan átszálló állomásokon, mint Nagylévárd, Detrekőcsütörtök, Senkőc és Báhony nem lesz gond a buszcsatlakozással.

„Az utazóközönség igényei alapján új megállók is létesülnek, mint például Éberhárdon és Tri vodyn, az utóbbi a lakóövezeten belül fog működni" – közölte Eva Vozárová, a társaság szóvivője.

Több helyen a megállók neve is változott, köztük 7 megálló neve Malackán, de Pozsonyban is vannak változások például a frekventált Volkswagene környékén 2 megálló neve is megváltozott.

Viszonylag sok járatot érint Losoncon és Eperjesen

Az Eperjesi SAD közlekedési vállalat az internetoldalán informál a változásokról, melyek december 10-től egyaránt érintik a helyközi, távolsági és a nemzetközi járatokat.
„Arra kérjük az utazókat, hogy saját érdekükben előre tájékozódjanak az igénybevett járatokat illetően, hogy elkerüljék a változásokkal járó esetleges kényelmetlenségeket" – olvasható a társaság közleményében.

A Losonci SAD vállalat is a viszonylag nagyszámú módosításra hívja fel a figyelmet. „A változások a beadványok, a kérvények és a közlekedés ésszerűsítésének jegyében fogalmazódtak meg" – közölték. Ezek érintik a városi tömegközlekedést, a helyközi és a nemzetközi járatokat is.

Aktuality.sk/Gazdaság.sk
Fotó: TASR

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia