szerda, december 19, 2018

Keresés

Vitadélután: Komárom fejlődési lehetőségei a KKV szektor szemszögéből

2494Rendhagyó konferenciára hívja a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság és a budapesti KKVHÁZ Zrt. a Komárom környéki vállalkozókat október 30-án. A KKVHÁZ ilyen típusú vitadélutánt először szervez Magyarország határain kívül, amelynek témája a helyhez illő– Két ország – Egy Város – Komárom fejlődési lehetőségei a KKV szektor szemszögéből.

Nincs olyan ország a világban, amelynek a térségei azonos lendülettel fejlődnének. Így van ez Magyarországon is, és így van ez a Felvidéken is.

Ennek a ténynek a szellemében tartja meg 2017. október 30-án, Komáromban, a Lőporosban a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság és a budapesti KKVHÁZ Zrt. vitadélutánját, amelynek címe:
Két ország – Egy Város – Komárom fejlődési lehetőségei a KKV szektor szemszögéből


A rendezvény a két város védnöksége alatt kerül megrendezésre.
A komáromi KKV-házi beszélgetés elsősorban a térség fejlesztési lehetőségeiről, a kikötő és a logisztika jövőjéről, a kis és középvállalkozókra jellemző ágazatokról és a helyi vállalkozói környezetről szeretné, ha a résztvevők megfogalmaznák a véleményüket.
Az SZMKT – KKVHÁZ vitadélutánja arra vállalkozik, hogy kávéházi hangulatot idézve, játékos verseny formájában, mindemellett közösségépítő módon körüljárja a két, és mégis egy város, illetve a térség fejlesztési lehetőségeit.
A KKV-HÁZ Zrt. Magyarországon a Nemzetgazdasági Minisztériummal karöltve tartja rendezvényeit. Ezt a típusú vitafórumot, először viszi az ország határain kívülre, mégpedig hozzánk Felvidékre.

A budapesti KKVHÁZ Zrt. rendezvényein – a klasszikus konferenciáktól eltérő módon – évek óta véletlenszerű asztaltársaságokba sorolja a kis- és középvállalkozókat. Az így kialakult társaságok, akár egy valódi kávéházban, egymás között kötetlenül oszthatják meg nézeteiket, személyes tapasztalataikat, fejthetik ki véleményüket. Az asztaltársaságok képviselői ezt követően versenyszerűen előadják a csoportjukban felmerülő ötleteket, véleményeket és javaslatokat. Innen már minden a vezérszónok ügyességétől függ.
Ez a forma sokak szemében öncélú játéknak tűnhet, de a KKVHÁZ Zrt. nem titkoltan a klasszikus konferenciák kereteit próbálja – úgy néz ki sikeresen – túllépni. A konferenciák, előadó-hallgató keretei sokszor gátat szabnak azoknak, akik esetleg nehezebben szólalnak fel, vagy félnek kinyilvánítani véleményüket. Ebben a „kávéházi rendszerben" viszont azok véleménye is megjelenhet, akik egyébként visszarettennek a nyilvánosság előtti felszólalástól.
A rendezők minden kedves érdeklődőt szívesen várnak.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát ITT >>>.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia