vasárnap, július 15, 2018

Keresés

Több tízmillió euróval segítik a fiatal álláskeresőket

2439

- Közel 60 ezer fiatal álláskeresőt fognak foglalkoztatni
- Tanácsadást és járulékot kapnak a fiatalok
- Támogatják az új munkahelyek kialakítását
- A tartósan álláskeresőket visszavezetni a munkavilágába

Az „Újraindítás a fiatalok részére" megnevezésű nemzeti projekt célja, hogy növeljék a fiatal álláskeresők gyakorlati és elméleti tapasztalatait, ugyanakkor segítsék őket munkaszokások elsajátításában.

Munkatanácsadás, illetve fiatalok részére folyósított járulékok formájában kapják meg a fiatal álláskeresők a segítséget, hogy könnyebben érvényesülhessenek a munkapiacon. A 29 évnél fiatalabbak részére szánt intézkedések a nemzeti projektben résztvevő munkaügyi hivatalokon keresztül valósulnak meg. Ezekre az aktivitásokra a nemzeti projekt keretében több tízmillió euró áll rendelkezésre.

Közel 60 ezer fiatal álláskeresőt fognak foglalkoztatni

A Munka-, Szociális- és Családügyi Központ a fiatalok részére az idén júliusban több nemzeti projektet is elindított „Az elindított projektek keretében összesen 60 ezer 29 évnél fiatalabb álláskeresőt szeretnénk foglakoztatni. Meggyőződésem, hogy a többségük állandó munkaviszonyt szerez majd a munkapiacon" – magyarázta korábban Marián Valentovič, a Munkaügyi Központ vezérigazgatója.

Tanácsadást és járulékot kapnak a fiatalok

Az „Újraindítás a fiatalok részére" megnevezésű nemzeti projekt célja az, hogy növeljék a fiatal álláskeresők gyakorlati és elméleti tapasztalatait, ugyanakkor és segítsék őket a munkaszokások elsajátításában. A 9 millió euró keretösszeggel rendelkező projektbe összesen 24 500 álláskereső kapcsolódik be. A projektben résztvevő fiatalok tanácsadást, valamint motivációs járulékot is kaphatnak, amennyiben önállóan, vagy a hivatal segítségével sikerül munkába állniuk.

Támogatják az új munkahelyek kialakítását

Az „Esély a fiatalok számára" megnevezésű nemzeti projekt pedig a meghatározott régiókban támogatja az új munkahelyek kialakítását, ahol a fiatalok munkaszokásokra tehetnek szert. Erre a projektre 49,98 millió eurót különítettek el. „A projekt fő célkitűzése, hogy pénzeszközökkel támogassa az új munkahelyek kialakítását a tartósan állástalan fiatalok számára" – közölte a Munka-, Szociális- és Családügyi Központ.

A harmadik projekt a fiatal álláskeresők képzésére szakosodott, ez főleg az átképzés céljával szervezett kurzusok formájában valósul meg. A rendelkezésre álló keretösszeg ebben az esetben 30,98 millió euró, melynek köszönhetően 29 479 álláskereső támogathatnak.

A tartósan álláskeresőket visszavezetni a munkavilágába

A munkaügy hivatalok egy másik projekt keretében kiemelt figyelmet fordítanak a tartósan munkanélküliek visszavezetésére a munkavilágába. A rendelkezésre álló 15,6 millió eurónak köszönhetően 11 800 álláskereső kaphat így támogatást. Az álláskeresők a projekt keretében szintén kaphatnak járulékot, amennyiben munkát találnak, vagy munkahelyi gyakorlaton vannak a munkáltatónál, hogy visszanyerjék a munkaszokásaikat.

TASR/Gazdaság.sk
Fotó: magyarkurir.hu

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia