szerda, június 20, 2018

Keresés

A nyugdíjasok körében hatalmas az érdeklődés az üdülési támogatás iránt

2394

- Már csak 150 szabad utalvány van
- A legtöbben ősszel szeretnének élni a lehetőséggel

Az állami célirányos támogatást megkaphatják azok a személyek, akik öregségi nyugdíjat, előrehozott öregségi nyugdíjat, vagy szolgálati nyugdíjat (výsluhový dôchodok) kapnak.

Az idén a munkaügyi tárca a nyugdíjasok üdültetésére 320 ezer eurót különítetett el, melyet a Szakszervezeti Szövetségek Konföderációjának (KOZ) közreműködésével folyósít.

Már csak 150 szabad utalvány van

Nyugdíjasok érdeklődése az üdülési támogatás iránt óriási, már csak 150 szabad utalvány van az idei évre meghatározott 6400-as keretszámból.

A közbeszerzési eljárás keretében a Sorea hoteltársaság nyert el ismét a lehetőséget, hogy továbbra is biztosítsa a szépkorúak üdültetését.

„Nagyon népszerű ez az üdültetési forma, például a múlt évben az összes utalvány elkelt, így elmondhatjuk, hogy 100 százalékos volt ennek a kihasználtsága" – állapította meg Martina Nemethová a KOZ szóvivője.

A legtöbben ősszel szeretnének élni a lehetőséggel

Az egy természetes személyre eső 50 eurós célirányos támogatást, a rekondíciós és a regenerációs üdülési tartózkodás esetében veheti igénybe a mintegy 6400 nyugdíjas.

A Sorea hoteltársaság még mintegy 150 szabad üdülési utalvánnyal rendelkezik, melyeket a hotel „várólistáján" tartanak nyilván.

„Az üdülési tartózkodás 53 százalékát 2017 szeptemberében és októberében fogjuk lebonyolítani, ugyanis ez év legszebb időszaka az Alacsony-Tátrában, a Szepességben, a Magas-Tátrában és Lublófüreden"- szögezte le Beata Töröková a Sorea igazgatója.

A nyugdíjasok leginkább Szentivánon, Ólublón és Matlárházán szeretnének kikapcsolódni, sokan érdeklődnek még Tátralomnic, Liptó és Kistapolcsány iránt is – magyarázta a Sorea munkatársa.

Feltétel, hogy a kérvényezőnek nem lehet vállalkozásból, vagy munkaviszonyból származó bevétele. Az üdülést egyenesen hoteltársaság kiválasztott egységében foglalhatják le a szépkorúak. A szolgáltatást az adott naptári évben csak egyszer lehet igénybe venni.

További információ a Sorea hivatalos oldalán olvasható.

Aktuality.sk/Gazdaság.sk
Fotó: sorea.sk

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia