szerda, június 20, 2018

Keresés

Kassáról Kölnbe és Tel-Avivba közvetlen repülőjáratot indított a Wizz Air

2365

-500 desztináció érhető el egyetlen átszállással
-Nagy ambícióik és komoly tervek

Június 25-től rendszeres repülőjárattal átszállás nélkül lehet eljutni Kassáról Kölnbe. A járatot a Wizz Air fapados légitársaság működteti. Hasonlóan jó hír, hogy június 24-én megnyitották a Kassa Tel-Aviv légi járatot. Az új járatokon hetente kétszer fognak közlekedni a keleti nagyváros repülőteréről az utasszállító repülőgépek.

Michael Tmej a kassai repülőtér igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az új desztinációk a kassai repülőtér fejlesztéseinek további sikereit támasztják alá, újabb lehetőségeket és fejlesztési potenciált nyitnak meg az egész régió és Kassa város előtt.

„Az utazóközönség már hosszabb ideje igényelte a németországi járat indítását. Köln a legkedvezőbb utazási célállomás, melyet az adott időben elérhettünk, úgy gondolom, hogy mind a két országban meg van ez iránt az érdeklődés" - nyilatkozta

Az első Airbus A320 típusú repülőgép kassai érkezésénél ott voltak a repülőtér, a város és a megye vezetői, valamint az idegenforgalmi szervezetek képviselői.

500 desztináció érhető el egyetlen átszállással

Richard Raši főpolgármester elmondta, hogy Kassáról már több mint 500 desztináció érhető el egyetlen átszállással.

„A főváros Pozsony lényegesen kevesebb desztinációval rendelkezik. Hiszem, hogy az új járat nemcsak a város és a régió idegenforgalmát fogja élénkíteni, de nagyon hasznos lesz biznisz közösség számra is" - vélekedett Raši.

Hozzátette, hogy reményei szerint az új járat hozzájárul majd ahhoz, hogy további nyugat-európai beruházás érkezzen a keleti metropoliszba, valamint a szomszédos országok határ menti régióiban élők szintén profitálhatnak az új lehetőségeknek köszönhetően.

Nagy ambícióik és komoly tervek

A németországi légi járat beindítását Kassa megye messzemenőkig támogatta. Zachariaš István megyei alelnök leszögezte, hogy a kassai repülőtér ugyan kicsi, de nagyok az ambíciói.
„Számunkra ez nagyon fontos, beruházókat és turistákat vonz a régióba" – mondta.

Az első utasok között volt a kislányával utazó 36 éves Anna, aki Nagymihály irányába folytatta az útját. „Düsseldorfban lakunk, s most a szünidei pihenőnket kívánjuk otthon tölteni. Elsősorban az ár fogott meg minket, s az, hogy ez közvetlen járat Kelet-Szlovákiába"- mondta a TASR hírügynökségnek nyilatkozva.

A Kassa–Köln járatok heti rendszerességgel, a nyári hónapokban csütörtökön és vasárnap, télen pedig hétfőn és pénteken szállítják az utasokat. A Kassa–Tel-Aviv közötti járatok szintén heti rendszerességgel, a nyári időszakban hétfőn és pénteken, télen pedig szerdán és vasárnap indulnak.

A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft. egy magyarországi bejegyzésű diszkont légitársaság, melynek tulajdonosa a Jersey szigeten bejegyzett Wizz Air Holdings. Központi irodája Budapesten található, míg cégközpontja üzleti megfontolásból Genfben.

A WizzAir légitársaság 2013 szeptemberében indította el első járatát Kassáról, két évvel később pedig már a kelet „fővárosában" saját bázisuk volt. A légitársaságnak köszönhetően összesen 42 új munkahely jött létre.

TASR/Gazdaság.sk
Fotó: origo.hu

 

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia