péntek, szeptember 18, 2020

Keresés

Szlovákia gazdasága

Ján Tóth lett a Költségvetési Tanács új elnöke

3203Ján Tóth gazdasági szakértő és a jegybank volt alelnöke lett a Költségvetési Tanács (RRZ) új elnöke. A jelölését a jelenlévő 142 parlamenti képviselő közül 110 támogatta. Tóth Ivan Šramkót váltja ezen a poszton, aki 2012. június 27-től 2019. június 27-ig töltötte be az elnöki tisztséget. A parlamenti vita során több képviselő is megköszönte Šramkónak a munkáját az RRZ élén.

Bővebben: Ján Tóth lett a Költségvetési Tanács új elnöke

 

Liptóban magyarországi befektető teremt munkahelyeket

3202A következő évben Liptóújvár (Liptovský Hrádok) ipari parkjában kisüzem épül, ahol 150 ember kaphat munkát. A város polgármestere Branislav Tréger arról számolt be, hogy a városban magyarországi befektető épít fel egy olyan kisüzemet, ahol a legmodernebb technológiákkal autó alkatrészeket gyártanak majd.

Bővebben: Liptóban magyarországi befektető teremt munkahelyeket

   

A bortermelők levélben fordultak a miniszterhez

3201A szlovákiai szőlőtermesztők és borászok levelet írtak Ján Mičovskýnak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőjének, amelyben gondjaikat ismertették és magasabb összegű támogatást kértek. A szőlészek és borászok úgy számolnak, hogy a jelenlegi feltételek mellett a hivatalosan bejegyzett szőlészek és borászok 30 százalékának nem lesz lehetősége támogatáshoz jutni további tevékenységük biztosításához.

Bővebben: A bortermelők levélben fordultak a miniszterhez

   

Az európai pénzforrásokat a gazdaság élénkítésére kell felhasználni

3200Szlovákiának a következő években az európai uniós alapokból több milliárd eurós összeg áll majd a rendelkezésére. Az elemzők szerint ezt főleg olyan beruházásokra kell fordítani, amelyek segítenék a gazdaságot, hogy a szerelőműhelyek országából a szaktudáson és újításokon alapuló gazdasággá alakulhassunk.

Bővebben: Az európai pénzforrásokat a gazdaság élénkítésére kell felhasználni

   

Eddig 140 milliárd euró bevételkiesést okozott a járvány a légiközlekedésnek

3199Eddig mintegy 140 milliárd euró bevételkiesést okozott a légiközlekedési iparág fő szereplőinek a koronavírus-járvány, a felkínált kapacitás pedig alig a fele a tavalyinak – mondta Eamonn Brennan, az Eurocontrol főigazgatója.

Bővebben: Eddig 140 milliárd euró bevételkiesést okozott a járvány a légiközlekedésnek

   

1. oldal / 425

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia