szombat, december 04, 2021

Keresés

Szlovákia gazdasága

Jövőre drágulhat a kenyér és a pékáru

3253Jövőre feltehetően többet fizetünk majd a kenyérért és a pékáruért. Ennek oka azonban nem az alapanyagok vagy az energia drágulásában keresendő, hanem a pékségek növekvő bérköltségeiben, a járvány miatti fokozott higiéniai követelményekben, valamint a kormány kiszámíthatatlan intézkedéseiben.

Bővebben: Jövőre drágulhat a kenyér és a pékáru

 

Karácsony előtt kerüljük a meggondolatlan költekezést!

3251Bármilyen kölcsön felvétele előtt érdemes figyelembe venni a családi költségvetés várható alakulását. A fizetéstől fizetésig élők könnyen bajba kerülhetnek a törlesztőrészletek fizetése terén.

Bővebben: Karácsony előtt kerüljük a meggondolatlan költekezést!

   

Látszólag apró tételeken is százezreket spórolhatnak a cégek

3250A szlovákiai cégek évente akár több százezer eurótól eshetnek el, melyek látszólag elhanyagolható tételekből állnak össze. Olyan másodlagos költségekről van szó, mint a takarítás, karbantartás és javítás, raktározási folyamatok, tisztítószerek, irodaszerek, bankilletékek, biztosítás és más hasonló tételek.

Bővebben: Látszólag apró tételeken is százezreket spórolhatnak a cégek

   

Chilis siker a tengerentúlon

3249A csípős ételek és ízek a magyar konyha elengedhetetlen tartozékai, és meghatározó elemei. Szinte biztos, hogy mindenki ismeretségi körében van legalább egy olyan személy, aki él-hal a csípősért. Mórocz Tamás és Eke Zoltán, a dunaszerdahelyi Chilis alapítói maguk is nagy chilirajongók, azonban a piacon nem találtak olyan csípős terméket, ami igazán megfelelt volna a szájízüknek.

Bővebben: Chilis siker a tengerentúlon

   

A köztisztségviselők vagyonbevallásaiból szinte semmi sem derül ki

3248A köztisztségek viselői vagyonbevallásának szabályai változásra szorulnának, mivel jelenleg ezek alapján nem állapítható meg a birtokukban lévő vagyon értéke és nem követhető annak a funkciós időszak alatt történő gyarapodása, állapította meg Tomáš Lehotský (Za ľudí) parlamenti képviselő.

Bővebben: A köztisztségviselők vagyonbevallásaiból szinte semmi sem derül ki

   

1. oldal / 434

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia