péntek, február 23, 2018

Keresés

Szlovákia gazdasága

Dankónak van egy álma, de Sólymos nem akar vele álmodni

2613Nem tudnak megegyezni a Most-Híd miniszterei abban, akarjon-e, avagy sem Szlovákia téli olimpiát rendezni. A téma annak kapcsán kapott újra aktualitást, hogy Andrej Danko (SNS) parlamenti elnök a napokban a lengyel parlament elnökével való találkozója után kijelentette, nem kellene lemondanunk a lengyelekkel közösen szőtt álomról: a téli olimpiai játékok tátrai megrendezéséről. Szerinte a lengyelek és a szlovákok együtt megbirkóznának a feladattal.

Bővebben: Dankónak van egy álma, de Sólymos nem akar vele álmodni

 

A Számvevőszék szerint sikeres volt a szlovák uniós elnökség, de voltak törvénysértések

2612Szlovákia sikeresen megbirkózott az Európai Unió Tanácsának elnökségével, akadt azonban néhány törvénysértés, állapította meg az Állami Számvevőszék ellenőrzése. Az ellenőrök hiányosságokat fedeztek fel például a könyvelésben, a közbeszerzés során és a szerződészáradékok közzétételében is a központi nyilvántartásban.

Bővebben: A Számvevőszék szerint sikeres volt a szlovák uniós elnökség, de voltak törvénysértések

   

A munkáltatók támogatást kérhetnek dolgozóik átképzésére

2611 2A szlovák Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium februárban felhívást tett közzé, hogy felmérje a munkanélküliség további csökkentésére irányuló új projektje, a közvetlenül a munkáltatóknak folyósítandó átképzési támogatások iránt mutatkozó igényt.

Bővebben: A munkáltatók támogatást kérhetnek dolgozóik átképzésére

   

Ide figyeljenek embeR2ek!

2610Talán még sokan emlékeznek a humorista Alfonso, jellegzetes stílusban előadott mondatára, amikor valami fontosnak vélt témát akart közölni a közönségével.

Bővebben: Ide figyeljenek embeR2ek!

   

A kormány magyarázza a bizonyítványát, a közlekedésügy „elhasalt”

2609A pontosság a királyok kiváltsága, egyes minisztériumok számára azonban ez a feladataik teljesítése során, úgy látszik, nem kötelező. A miniszterek munkájának hiányosságaira a kormányhivatal ellenőrzési főosztálya világított rá.

Bővebben: A kormány magyarázza a bizonyítványát, a közlekedésügy „elhasalt”

   

1. oldal / 318

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia