kedd, április 07, 2020

Keresés

Szlovákia gazdasága

Húsvétkor utazási korlátozásokat és részleges kijárási tilalmat vezetnek be

3112A koronavírus terjedésével összefüggésben április 8-tól 13-ig, vagyis a húsvéti ünnepek idejére utazási korlátozásokat és részleges kijárási tilalmat vezetnek be Szlovákiában, ahol a schengeni belső határokon ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést is, április 8-tól 17-ig – erről az Igor Matovič vezette új kormány döntött hétfői ülésén.

Bővebben: Húsvétkor utazási korlátozásokat és részleges kijárási tilalmat vezetnek be

 

A munkáltatók későbbre halaszthatják a biztosítás befizetését

3111A munkáltatók és az önálló keresőtevékenységet folytató személyek egy része (SZČO) idén márciusban későbbre halaszthatja a szociális biztosítás és az egészségbiztosítási járulék előleg befizetését, valamint a kötelező nyugdíj-előtakarékossági befizetést. Az összeg kifizetésére idén július 31-ig lesz lehetőség.

Bővebben: A munkáltatók későbbre halaszthatják a biztosítás befizetését

   

A távmunkára vonatkozó tanácsok

3110 2Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságára vonatkozóan – tették közzé szerdán a police.hu oldalon.

Bővebben: A távmunkára vonatkozó tanácsok

   

Matovič: Megpróbáljuk segíteni a nagyobb munkáltatókat is

3109A kormány megpróbál segíteni a nagyobb munkáltatóknak is, azoknak, akik sok embert foglalkoztatnak. Például másfajta hitelkonstrukciókat vezetnénk be – nyilatkozta a sajtótájékoztatóján Igor Matovič miniszterelnök.

Bővebben: Matovič: Megpróbáljuk segíteni a nagyobb munkáltatókat is

   

Az idegenforgalomban dolgozók a kormány segítségét kérik

3108Az Idegenforgalmi Szövetség (Zväzu cestovného ruchu SR) vezetői felkérik a kormányt, hogy tekintettel az ágazatban fennálló kritikus helyzetre, sürgősen fogadjon el olyan intézkedéseket, amelyekkel elkerülhetik a tömeges elbocsátásokat és az ágazat még nagyobb veszteségeit.

Bővebben: Az idegenforgalomban dolgozók a kormány segítségét kérik

   

1. oldal / 407

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia