vasárnap, augusztus 25, 2019

Keresés

A tudomány örömünnepe

2814Már hagyományosan évente novemberben szervezik meg a honi magyar egyetemisták nagy megmérettetését, a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciát, jelenleg a Selye János Egyetemen Komáromban, immáron tizenharmadik alkalommal.

A kétnapos rendezvényt Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg az egyetem dísztermében, aki nagy szeretettel üdvözölte a megjelenteket Lehár, Jókai és Selye városában. Hangsúlyozta, azért is fontos a jelenlegi FTDK konferencia, mert a legjobbak majd itt nyerhetnek jelölést a tavaszi országos konferenciára. Köszöntőjét az egyetem első dísztoktorától vett nagyon találó idézettel zárta: „A tehetség nem örökkévaló adottság, dolgozni kell rajta".

Majd felkérésére dr. Weiszburg Tamás, az ELTE Természettudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) általános alelnöke szólt a tudományos diákköri munka történetiségéről és fontosságáról. Szavai szerint a tudományos diákköri munka arra jó, hogy a diák rájöjjön, hol és merre tart a tudomány útján.

Az idén 33 egyetemista méretteti meg magát a következő hat szekcióban: műszaki, informatikai, kémiai, közgazdaságtudományi, tanulás- és tanításmódszertani – tudástechnológiai, társadalomtudományi, humán tudományi (irodalom), valamint humán tudományi (nyelvészet) szekcióban.

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia