szombat, április 20, 2019

Keresés

A Selye János Egyetem 92 nemzetközi szerződéssel bír az Erasmus+ program keretein belül

2711A szlovákiai magyar egyetem a legtöbb nemzetközi együttműködést a szomszédos országokkal bonyolítja, ezek közül is kiemelkednek Magyarország és Csehország egyetemei és főiskolái. Az Erasmus+ program keretein belüli szerződések 54 külföldi felsőoktatási intézménnyel köttettek 2017 végéig.

A 2016/17-es akadémiai évben a Selye János Egyetem 50 hallgatója vett rész a KA103 egyéni mobilitás programban. A legnagyobb érdeklődés a magyarországi, dániai, romániai, lengyelországi és ausztriai tanulmányi utak iránt mutatkozott – tájékoztatta Felvidék.ma-t Petheő Attila, a Rektori Hivatal PR és kommunikációs munkatársa.

Mint megtudtuk, az Erasmus+ program keretein belül szakmai gyakorlatokon is rész vettek a komáromi egyetem hallgatói magyarországi, görögországi és csehországi cégeknél, illetve intézményeknél.

Az egyetem e területen elért sikereinek bizonyságául rendezi az Erasmus+ Program Nemzeti Ügynöksége (Národná agentúra programu Erasmus+ )projektekhez kötődő két napos szemináriumát június 25-26-án a Selye János Egyetem Konferencia-központjában.

Fotó: Selye János Egyetem

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia