vasárnap, július 15, 2018

Keresés

Tornaterem felújításra 5 millió eurót különített el az oktatásügyi tárca

2391

- A 150-től több diákot számláló intézmények pályázhatnak
- Akár 150 ezer eurót is kaphat az igénylő

A célirányos pénzeszközökből az iskolák új tornatermet építhetnek, renoválhatják a már meglévő sporttermeket, illetve megjavíthatják a tetőszerkezetet, vagy éppen az elektromos vezetékrendszert.

Az oktatásügyi minisztérium (MŠVVaŠ) a költségvetéséből csaknem 5 millió eurót különített el a tornatermek felszereltségének javítására, illetve új sportlétesítmények építésére. A támogatási kérvényeket szeptember 29-ig lehet benyújtani - tájékoztatott Ivana Skokanová a minisztérium szóvivője.

A 150-től több diákot számláló intézmények pályázhatnak

A támogatást kaphatnak azok a helyi és megyei önkormányzatok, vagy az állam által elismert egyházak és vallási közösségek kaphatják meg, melyek 150-től több diákot számláló alap-, vagy középiskola működtetői.

„A támogatás feltétele, hogy a működtető a felhívás előtt ne használjon fel forrásokat a strukturális alapból, arra a célra, ami a kérvény tárgyát képezi, a másik feltétel, hogy a kérvényező ne legyen a tavalyi felhívás alapján támogatást elnyerő 448 kedvezményezett egyike" – pontosított Skokanová.

Akár 150 ezer eurót is kaphat az igénylő

Az elnyert pénzeszközökből az iskolák nem csak új tornatermet építhetnek, de renoválhatják a már meglévő sporttermeket, megjavíthatják a tetőt és az elektromos vezetéket, ugyanakkor felhasználhatják a központi fűtés, vagy a vizesblokkok felújítására is. Egy projektre akár 150 ezer eurós támogatást is lehet kapni.

Kérvényeiket az igénylők a járási hivatalokon keresztül nyújthatják be szeptember 29-ig. Bővebb információ a közzétett felhívásban, az oktatásügyi tárca internetes oldalán olvasható.

TASR/Gazdaság.sk
Fotó: TASR/ Erika Ďurčová

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia