szombat, december 04, 2021

Keresés

Szakképzés

Az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete elektronikus tesztekkel segíti a tanulást

5116Az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) tesztek széles választékával segíti a tananyag ismétlését. Az oktatásügyi tárca tájékoztatása szerint a tesztek a szövegértési, matematikai és pénzügyi ismeretek elmélyítését szolgálják. Ugyanakkor a pedagógusoknak azt ajánlják, hogy a teszteket ne a tanulók tudásának felmérésére, osztályozására használják ebben a rendkívüli időszakban.

Bővebben: Az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete elektronikus tesztekkel segíti a tanulást

 

Elmarad az írásbeli érettségi vizsga, több fontos időpont változik

3105Az idei tanévben elmarad a központi írásbeli érettségi vizsga. Ezt Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter jelentette be a kormányülést követően. Mint hozzátette: a koronavírus-járvány miatt továbbra is fennáll a krízishelyzet, így a tanintézményekben a visszavonásig nem folyik oktatás, így elmarad a központi írásbeli érettségi vizsga is. Az érettségizőkre idén csupán szóbeli érettségi vizsga vár.

Bővebben: Elmarad az írásbeli érettségi vizsga, több fontos időpont változik

   

Az oktatásügyben riasztó a helyzet – az óvodáktól egészen a főiskolákig

3036Az oktatásügyben nagyon súlyosak a problémák, amelyek egyre csak fokozódnak és az állam hosszú idő óta képtelen megoldani azokat.

Bővebben: Az oktatásügyben riasztó a helyzet – az óvodáktól egészen a főiskolákig

   

A középiskolások is igényelhetnek szociális ösztöndíjat

3027Általánosan köztudott, hogy ösztöndíjban a főiskolások, egyetemisták részesülhetnek. Ám a középiskolák tanulóinak is lehetőségük van szociális ösztöndíj elnyerésére. Azoknak a középiskolásoknak a szülei kérhetik gyermekük részére a szociális ösztöndíj, stipendium folyósítását, akiknek havi bevételük a létminimum határán mozog. Idén nőtt az ilyen, középiskolások számára megállapított támogatások összege.

Bővebben: A középiskolások is igényelhetnek szociális ösztöndíjat

   

A szlovákiai tanárok fizetése az emeléseket követően is alacsony

3026Az Oktatási és Képzési Figyelő 2019 szerint a szlovák állam nem fektet elég pénzt az oktatásba, ez meglátszik a szlovákiai pedagógusok fizetésén is, amely az emelések ellenére továbbra is alacsony. A dokumentumot a 2. európai oktatási csúcsértekezlet alkalmából ismertette az Európai Bizottság (EB).

Bővebben: A szlovákiai tanárok fizetése az emeléseket követően is alacsony

   

1. oldal / 28

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia