szombat, április 20, 2019

Keresés

A 2017-es év a külhoni régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd

2063Szilágyi Péter, nemzetpolitikai helyettes államtitkár a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program záró konferenciáján január 20-án, Budapesten bejelentette, hogy a külhoni magyar fiatal vállalkozók szempontjából 2017-es év a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd.

Szilágyi Péter fontosnak nevezte, hogy a programra szánt 750 millió forintos keretből több mint kétezer fiatal szakmai és 117 fiatal anyagi támogatását sikerült megvalósítani.

A kitűzött az célt volt, hogy ösztönözzék a külhoni magyar fiatalokat saját vállalkozás indítására és segítsék azokat, akik már ezen az úton járnak. Szerinte ennek a Kárpát-medencében élő magyarok körében nagyon jó visszhangja volt.

A bekapcsolódó fiatalok hozzáállása, elhivatottsága garancia arra, hogy a Kárpát-medencében hosszú távon, biztos gazdasági növekedésről lehessen beszélni." Az általuk közvetített frissesség, tenni akarás, innováció mellett a hagyományok és a szülőföld tisztelete olyan kivételes egység, amely tele van erővel" - fogalmazott Szilágyi Péter.

Magyar Állandó Értekezlet decemberi plenáris ülésének értelmében 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve lesz, ezért az idei program elemeit úgy alakítják, hogy a családi vállalkozások problémáira nyújtsanak megoldásokat, mindezek mellet továbbra is figyelemmel kísérik a fiatal vállalkozókat – ígérte meg Szilágyi.

Február végén tartják 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve nyitórendezvényét, tavasztól újra Kárpát-medencei körútra indulnak, nyáron pedig újra képzést szerveznek, valamint pályázatot hirdetnek – közölte Szilágyi.

Gazdaság.sk/ kormany.hu
Fotó: Patterman Renáta

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia