szombat, április 20, 2019

Keresés

Létrehozzák a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamaráját

1954Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamarájának létrehozását kezdeményezi az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért).

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke erről november 23-án tájékoztatott. A közlemény szerint a szervezetek Budapesten rendezték meg a Vállalkozz rá! elnevezésű konferenciát a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) és a Jövő Uniója Alapítvány szakmai partnerségével. A találkozón 40 magyarországi és 40 erdélyi fiatal vállalkozó vett részt.

Nacsa Lőrinc közleményében kiemelte: erősíteni szeretnék az üzleti együttműködést Erdély és Magyarország között, hiszen ez a magyarságot és a régiót is erősíti. Olyan sikeres és hiteles vállalkozókat szeretnének példaként állítani, akik felelősséget vállalnak a közösségért, fiatalokat foglalkoztatnak és a tevékenységükkel tudják bizonyítani, hogy érdemes itt, helyben boldogulni.

A fiatal vállalkozókat is szeretnék képviselni, és ötleteiket, javaslataikat becsatornázni a döntéshozók felé. Közölte: a találkozón részt vevő fiatal, zömében 35 év alatti vállalkozók összesen 2825 embert foglalkoztatnak, és csaknem 1 milliárd eurós árbevételt produkálnak.

Antal Lóránt, a Miért elnöke rámutatott: intézményes támogatást kell biztosítani fiatal vállalkozóiknak, ezért kezdeményezik a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamarájának létrejöttét.

Gazdaság.sk/Híradó.hu
Fotó: profit7.hu

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia