vasárnap, október 20, 2019

Keresés

A Baross Gábor Tervvel kapcsolatos észrevételeket,
véleményeket az alábbi email címre várjuk: gazdasag.sk@gmail.com

A felújított Baross Gábor Terv

2459-1Érdekes intellektuális kihívás, miként lehet különböző nézetrendszerrel bíró szakértőket együtt gondolkodó gárdává kovácsolni. A Baross Gábor Terv esetében ez a közös nevező saját lokalitásuk, saját közösségük szeretete volt.

 

 

 

Tisztelt Olvasó!

nagy örömünkre szolgált, hogy 2014-ben csaknem negyed évszázaddal a rendszerváltás után elkészült végre egy olyan, Dél-Szlovákiára vonatkozó hiánypótló dokumentum, amely átfogó terület- és gazdaságfejlesztési tervet tudott nyújtani közösségeinknek, és amely a kiindulási helyzet felmérése és értékelése mellett meghatározta a célokat és a prioritásokat, megjelölte a potenciális kitörési pontokat is. A 2014-ben elfogadott dokumentumot annak szerkesztőtanácsa élő, nyitott, bármikor kiegészíthető és kibővíthető dokumentumnak nyilvánította, a külső és belső tényezők alakulása függvényében.

Három év elteltével azért vált szükségessé a Baross Gábor Terv megújítása, mivel a papírra lefektetett elképzelések közül több elem megvalósítása kézzelfogható közelségbe került. A jó döntések alapja a pontos ismeret, az aprólékos helyzetfelmérés, a kiindulási pozíciók helyes megállapítása. Ezért tartjuk fontosnak a Baross Gábor Terv adatainak frissítését, illetve az új lehetőségeket tekintve a kitörési pontok módosítását.

A Baross Gábor Terv megújítása a szerzői kollektíva döntése alapján folyamatosan történne, azaz továbbra sem szeretnénk lezártnak, továbbra sem szeretnénk befejezettnek tekinteni. A gazdaságfejlesztési terv ezért jelenlegi formájában csak interneten lesz letölthető, amit bárki megtekinthet. Kérjük az olvasókat, hogy a Baross Gábor Terv jelenlegi változatát továbbra is tekintse mindenki élő/nyitott stratégiai dokumentumnak. A terv nyitott formája viszont nemcsak a szerzőknek ad esélyt a módosításokra és javításokra, de egyben Önöknek, az olvasóknak is felkínálja a lehetőséget, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal pontosabbá és jobbá tegyék a gazdaságfejlesztési tervet, ezzel is segítve a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szakmai kiadványának aktualizálását.

Kérjük ezért a tisztelt olvasót, javaslataival segítse a szerzői gárda munkáját, hogy a Baross Gábor Terv megújult formájában a lehető legjobban tudja szolgálni Önöket, közösségeinket és ezáltal az egész felvidéki magyarságot.

Farkas Iván – a Baross Gábor Terv szakértői gárdájának koordinátora
Lelkes Gábor, PhD – a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság elnöke
Matus Tibor – a Baross Gábor Terv felújított változatának szerkesztője

 

A Baross Gábor Terv 2017-ben felújított változata letölthető ITT>>>

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia