szombat, december 04, 2021

Keresés

A Baross Gábor Tervvel kapcsolatos észrevételeket,
véleményeket az alábbi email címre várjuk: gazdasag.sk@gmail.com

Szakmai anyagok

Baross Gábor Terv - egy rövid összefoglaló

2459-1A Baross Gábor Terv egy rövidebb összefoglalójával azoknak szeretnénk segíteni, akik egyedül vágnak bele a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatának megírásába. A pályázat szöveges részének talán legnehezebb pontja, ahol számon kérik a projekt illeszkedését a Baross Gábor Tervhez. Nem azért nehéz, mert bonyolult a Terv, hanem azért, mert át kellene rágni magát a bátor vállalkozónak az iromány 280 oldalán. Az összefoglalóval szeretnénk megkönnyíteni a a pályázók dolgát, hogy nagyobb kedvvel vágjanak belé a pályázat megírásába. Sok sikert hozzá, még mindig van 10 nap a zárásig!

 

Bővebben: Baross Gábor Terv - egy rövid összefoglaló

   

A felújított Baross Gábor Terv

2459-1Érdekes intellektuális kihívás, miként lehet különböző nézetrendszerrel bíró szakértőket együtt gondolkodó gárdává kovácsolni. A Baross Gábor Terv esetében ez a közös nevező saját lokalitásuk, saját közösségük szeretete volt.

Bővebben: A felújított Baross Gábor Terv

   

Baross Gábor Terv

 BAROSS GÁBOR TERV
Dél-Szlovákia/Felvidék regionális gazdasági fejlesztési terve

BGT cimlap 2

 A teljes Baross Gábor Terv elektronikus verziója (pdf) itt letölthető. 

A felújított Baross Gábor Terv elektronikus verziója (pdf) itt letölthető.

A rendszerváltozást követő 24 év folyamán Dél-Szlovákiára/Felvidékre nem készült olyan átfogó terület- és gazdaságfejlesztési terv, amely a kiindulási helyzet felmérése és értékelése mellett meghatározza a célokat és a prioritásokat, megjelöli a potenciális kitörési pontokat. A jelen fejlesztési terv tartalmazza a Dél-Szlovákiában/Felvidéken fekvő 17 mai járás helyzetértékelését, SWOT elemzését, valamint a járások területén található 28 kistérség lehetséges fejlődési pályáját, kitörési pontjait, ez utóbbiak a járások és kistérségek sajátosságaira, hagyományaira épülnek, és figyelembe veszik a jövőbeli lehetőségeket.

Bővebben: Baross Gábor Terv

   

Wekerle Sándor Terv

Wekerle Terv-1A válság után a növekedés súlypontja nyugatról keletre helyeződik át, ami esélyt nyújt a térségnek, ezért szorosabb gazdasági integráció és együttműködés szükséges.
A nemzetgazdasági tárca anyaga azt vetíti előre, hogy 2020-ra a Kárpát-medencei gazdasági tér integrációja eléri a nyugat-európait.

Bővebben: Wekerle Sándor Terv

   

Mikó Imre Terv

mikoimre-logoA program a magyarországi Széchenyi terv mintájára épül, a nemzetgazdasági minisztérium – Kárpát-medencei fejlesztési stratégiájának részeként – támogatni fogja, hogy Délvidék, Felvidék és Kárpátalja gazdasági terve is létrejöjjön.

Bővebben: Mikó Imre Terv

   
Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia