szombat, április 20, 2019

Keresés

A Baross Gábor Tervvel kapcsolatos észrevételeket,
véleményeket az alábbi email címre várjuk: gazdasag.sk@gmail.com

Szakmai fórum Bodrogköz és Ung-vidék jövőbeni fejlődési lehetőségeiről

kiralyhelmec

A Kárpát-medencei magyar gazdasági stratégia - a Wekerle Terv és Baross Gábor Terv bodrogközi vonatkozásai címmel 2014. május 6-án Királyhelmecen szakmai fórumot szerveztek.

 A Kárpát Régió Üzleti Hálózat kassai irodája és partnerszervezetei által Kassa megyében, Királyhelmecen megrendezett konferencia célja az volt,
hogy a rendezvényen résztvevők hasznos információkat szerezhessenek a Kárpát-medencei magyarság és ezen belül a Bodrogköz és Ung-vidék
jövőbeni fejlődési lehetőségeiről, illetve a fejlődés lehetséges irányairól.
A konferenciára a Királyhelmeci Városi Művelődési Központban került sor. A résztvevők Pásztor István, a Lorántffy Zsuzsanna BFT elnökének köszöntőjét követően Losonc Krisztina, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. cégvezetőjének előadását hallgathatták meg, melyben a Wekerle Tervet, az integrált Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programot mutatta be, valamint ismertette a Kárpát Régió Üzleti Hálózat 2013. évi legfontosabb eredményeit.
A Baross Gábor Tervet, amely a Wekerle Tervhez kapcsolódó felvidéki fejlesztési terv, Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési elnöke vázolta fel. Ezt követően Mihók Gábor, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat kassai irodájának vezetője Kassa megye gazdasági környezetének jellemzése témában tartotta meg előadását. A konferencia végén a résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadóknak a témával kapcsolatban, majd azt követően a büféebéd keretén belül tovább folytatódtak a szakmai egyeztetések.

kiralyhelmec2

 

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia