szombat, április 20, 2019

Keresés

A Baross Gábor Tervvel kapcsolatos észrevételeket,
véleményeket az alábbi email címre várjuk: gazdasag.sk@gmail.com

Az Alsó-Csallóköz Kistérségben is megismerkedtek a Baross Gábor Tervvel

2014. április 9-én az Alsó-Csallóköz Kistérség polgármesterei és szakemberei is megismerkedhettek a készülő Baross Gábor Tervvel, Dél-Szlovákia régiófejlesztési és gazdaságfejlesztési tervével.

csicso1

Csicsó község polgármestere, Földes Csaba nyitotta meg a szakmai rendezvényt, aki megnyitójában méltatta a fejlesztési terv jelentőségét. Szakemberként szólalt meg a polgármester úr, hiszen megyei képviselőként évekig a Nyitra Megyei Önkormányzat régiófejlesztési szakmai bizottságában dolgozott.

Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke a Baross Gábor Terv (BGT) szerzői kollektívájának vezetője ismertette a terv vázlatát, egyes fejezeteit. Felvázolta a helyzetképet, majd ismertette a célkitűzéseket, prioritásokat, a lehetséges kitörési pontokat. Bödők Károly, a szerzői kollektíva tagja, Csicsó község polgára előadásában mutatta be a szakképzés fejezetet, valamint a pénzügyi háttér megteremtése - regionális pénzügyi szolgáltatók című fejezet tartalmát. Varga Péter, a Gazda Polgári Társulás elnöke, iskolaigazgató és Czíria Attila, az MKP Országos Elnökségének tagja, komáromi földrendezési szakember Dél-Szlovákia mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésének újraélesztéséről tartottak előadást, kiemelve a kistermelők támogatásának jelentőségét. Horváth Csaba, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szekértője a BGT környezetipar és környezetvédelem fejezetét, a megújuló energiatermelésben rejlő lehetőségeket ismertette. Előadásában felvázolta a környezetvédelem regionális SWOT-elemzését.

csicso2csicso3

Farkas Iván

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia